• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stivemaster - майстор
Конструкцията не е кой знае какво но ..... Най просто казано на стените зе монтират L - образни алуминиеви държачи .(Вата ако искаш) . На тях се монтират вертикално Т - образни алуминиеви профили и се нивелират . На тези профили с двойно лепящо тиксо и полиуретан се лепят панелите с фуга помежду им 5 мм . Може и без фуга .
Johny - майстор
Ето това е еталбонд - с фуга и без фуга. Истинските фирми го изряват с машина /не на ръка с фреза/, която изработва и профилни отвори за окачване в/у конструкцията. Последния панел се фиксира от края с поп нитове.
Съжалявам, че снимката не е хубава. Смятам че на първите снимки е еталбонд. Като гледам Reynobond-а от линка е същият еталбонд наречен с друго име.

Прикачен файл

P8272114.jpg
P8272114.jpg (27.5 KиБ) Видяна 6376 пъти
ivanpetrov - специалист
Виждам,че темата се раздвижва,но както писах и по-горе с конструкция е невъзможно.Не от гледна точка,че няма да мога да го направя,а че няма място за нея.Утре ще проверя колко струва тоя бонд на м2.Дано да не е смного скъпо. :?
stivemaster - майстор
Съжалявам че се включих , това което си дал не е бонд но и да беше и при двете е невъзможно да минеш без конструкция.Нито ми се спори дали може или не нито мисля че има смисъл да се дискутира , ти не знаеш какво търсиш и не "вземаш и от дума" , както се казва.
ivanpetrov - специалист
stivemaster написа:
Съжалявам че се включих , това което си дал не е бонд но и да беше и при двете е невъзможно да минеш без конструкция.Нито ми се спори дали може или не нито мисля че има смисъл да се дискутира , ти не знаеш какво търсиш и не "вземаш и от дума" , както се казва.
Утре ще снимам ,и ще покажа,че наистина не може да се направи с конструкция.Стените са направени с картон,който си е идеално прав.И затова си мисля,че кавото и да искам да залепя ще се получи.Аз искам да постигна същия ефект,независимо от матеряла.Дали е бонд или някаква друга плоскост е без значение. Важен е краиния резултат.
Лека вечер и вез лоши чувства. :wink:
ivanpetrov - специалист
Ето я и стенатаза която говоря.Това което съм отбелязъл е "зъбът"на касата за вратаа които е 5см.Ако се сложи конструкция този "зъб"ще се влезе в конструкцията.А, от другата страна на касата вече не може да се кърти.И затова казвах,че е невъзможно да е на конструкция,а само с лепене.Или поне аз така си миля де. :?

Прикачен файл

22.JPG
22.JPG (4.56 KиБ) Видяна 5693 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (5.52 KиБ) Видяна 5693 пъти
ivanpetrov - специалист
Намерих плоскостите,ама са мноооооооооооого скъпи 70лв/м2
MDF супер гланц.
Минаваме на план "Б". :-D
  • 1
  • 2