Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
pipbel, в твоята цена го няма най-скъпото, демек плота и гърба и монтажа им. Важното е да си доволен.
pipbel - майстор
Що бе, то плот от ПДЧ си имаше ( в тая цена)
А гранитния с монтажа - още 1300лв отгоре
Ама никак не вървеше да сложа на хубавата кухня ширпотреба плот, дето щеше да се скапе след някоя друга годинка.
Fortune - специалист
shadowman написа:
mmm321, важно е да попаднете на човек който да ви обясни всичко и да сте наясно с желанията си.
Fortune, навремето имаше някакви такива цени на метър, но всичко зависеше от материала, като се започваше от окло 300 и нагоре (но това е цената с материала и работа). Лично аз не съм на тоя принцип щото ако някой поиска 8 чекмеджета в един метър шкаф ко става?...
Хахха да! Но пък може да иска да си сложи и три уреда под плота, свободно стоящи, в моя случай имаше пералня и миялна и да дам 600 лева? Разликата между двете оферти беше 1000 лева, при едни и същи материали.
desss - специалист
аз си правих всички мебели вкъщи при един и същ майстор. фирмата е Перфект дизайн, офиса/мострената зала се намира на гърба на спортна зала.
ето снимка на моята кухня http://s134.photobucket.com/albums/q116 ... ure004.jpg
mmm321 - напреднал
Здравейте,
благодаря на всички за препоръките! Съвсем скоро ще се възползвам от тях. И най-важното - видях, че съм правилно ориентирана към ценовия диапазон.
Ще ви информирам за развитието по въпроса :)
Поздрави!
Петрво - напреднал
shadowman написа:
Една кухня както може да е 2000 пари може да стане 3000 за раз бройка, всичко зависи от проекта и материалите. Затова не съдете по цената на кухнята на съседа, приятели или друг, а където идете си кажете желанията за проект, цветове и обков понеже разлики има. Един пример от скоро, викат ме да взимам размери и да се разберем за ко става дума. Искат от мен супергланц плоскост, механизми Блум (ако ви говори нещо), давам им оферта и им се вижда висока, в последствие ми казаха, че са поръчали другаде кухнята на цена на която съм извадил материалите (скъпите). Затуй където идете кажете им какво точно искате защото заради 50-100 лева може да избягате от точния човек.

Значи колега,клиентите претенциозни,а им много парите (гланц-манц,(блум-ала)!?Аз имах същия проблем с един МНОГО богат човек!Идва и ми вика:Искам най-доброто и най-хубавото (като ми се прави на голем баровец,''кой съм аз'').Аз му казвам цената и той започва да се прави на голем разбирач,едва ли не да ми слята аз колко ще изкарам и незнам си какво и ми се пазари като циганин.Та искам да кажа,че колегата е напълно прав,не гледайте цената,а гледайте колко е качествено и какъв ти е майстора, не че на комшията му излезнало по евтино с 13.50лв и има два турски механизма за бутилки! :)
pavka - специалист
Определено и аз ще следя темата,понеже
вече съм си конкретизирала разположението на шкафовете и пр.за кухнята.
pavka - специалист
Здравейте!

Ами да се допитам относно направена ми оферта за кухнята ми
(210 X 240 ) - 2860 лв

/това е без плот (гранит) и без гръб (лакобел) /
вариант 3 от тук : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25871

Механизмите са BLUM
6 бр.тандем бокса, 4 бр.авентоса за вратите горе
Керамичния лак - Glasurit / горен ред/
ЕГЕР /долен ред/

Благодаря Ви предварително !
MiroG - помощник
За твоя коментар по темата мога да кажа само, че си мнооого далеч от коректноста. Прав си че има най различни по цена и качество материали, но същото е и за майсторите. Защото във мебелопроизводството съм забелязал,че повечето майстори вземат за труд цената на материалите по 100% и като поизлъжат малко в цената на материалите стават и повече. Работата с по скъпи материали е много по-лесна защото всичко си идва на мястото и цената за труд би трябвало да е по-малка а не обратното.
Затова е най-добре да се провери всичко колко струва като материали и да се предцени с кое може да се направи компромис. Другия по-сложен проблем е да се спазариш с майстора за разумна цена за изработка. Освен цена трябва да конкретизираш всеки детайл как и от какво ще е изработен за да не останеш неприятно изненадан от "хитроста" на майстора.
За огромно мое съжаление повечето майстори в България все още работят така и не знам кога това ще се промени най-после.

Тема "поръчка на кухня във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: