Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
Като за начало да се реши проблема пробвайте сензорите в магазина.Тръгват ли там,как работят и как ги вързват най0вече.Другия вариант е да си направите нещо като опитна постановка и да се опитате да ги подкарате.В някои случаи има значение на кой извод се вързва фазата и на кой лампата.А има и фото клетки,които имат трети извод и изискват работна нула.Ако можете да направите снимки от двете страни на въпросните датчици за да добием поне представа откъде да започнем с решенията :)
a_anastassov - специалист
Йорданка написа:
нашите имат 3 понтециометъра-за разстояните, за продължителността, за ден и нощ
Аз мисля, че проблема е във фотодатчика (за ден и нощ). Ако настройката е за нощ, при светване на лампата става ден и започва палене/гасене. Покрийте фотодатчика така, че за него да е винаги нощ. Ако се получи желания от Вас резултат, изнесете фотодатчика на място където не се вижда светлината на лампата, а да се вижда само външната светлина.
Йорданка - помощник
a_anastassov, но дори и когато е тъмно те светват, светят със зададената продължителст, загасват и веднага светват отново.
Имах същия проблем, който се отстрани по описания начин.
"но дори и когато е тъмно(НОЩ) те светват(ДЕН), светят със зададената продължителст, загасват и веднага светват отново."
branko - помощник
Проблемен е захранващия блок на сензорите!!!
От там се получва самовъзбуждане :cool: и може да си викате духове :lol:
dimitar2s - специалист
Не трябва светлината на лампата да попада пряко върху прозорчето на сензора. Това го вкарва в такъв някакъв безумен режим.
Ники274 - специалист
dimitar2s написа:
Не трябва светлината на лампата да попада пряко върху прозорчето на сензора. Това го вкарва в такъв някакъв безумен режим.
Явно нямаш идея за какво говориш.
dimitar2s - специалист
Имам. От опит.
Осветяването пряко на датчика го бърка с настройките му за осветеност на околната среда.
evil - специалист
Вкъщи имам 7 китайски датчици които си гледат лампите и си бачкат без проблем от около 3 години само единия на стълбището рядко се случва но сработва в момента когато гася лампата на тоалетната , можеби наистина по захранването се шашкат
Йорданка написа:
Марката на сензоните е Irena. Пише, че са произвени в Турция.
Между Китайските и Турските има разлика.

Тема "Сензор за стълбищно осветление-помощ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: