• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pinko - напреднал
Сложих почти навсякаде енерго спестявяащи крушки,обаче на някой места мигат когато са угасени.Смених различни марки,не става,само с обикновените не мигат.Да видя прекасвачите,дали няма утечка някаде :?: Крушките са на различни бушони.
velas - специалист
Определено има глимки. Мигат лампите с по-ниска мощност.
Единия вариант за "оправяне" е смяната на глимките с диод+съпротивление или комбинране на енергоспестяващи с поне 1 обикновенна крушка.
EDI - майстор
Аз просто смених ключа с глимката и сложих без глимка.
vvk79 - специалист
А как се обяснява това ,че при мен примигваше като бях сложил сензор за движение да пуска лампата като там минава през реле?
pinko - напреднал
Значи слгам без 'лампички' и готово .за сега не ми се занимава с тези кондензатори.А пък ще видим и цената,че са два дивятора и два обикни.
ivo_dedko - специалист
pinko написа:
Значи слгам без 'лампички' и готово .за сега не ми се занимава с тези кондензатори.А пък ще видим и цената,че са два дивятора и два обикни.
Махни капачето на ключа, откачи глимките и си готов. Защо ще купуваш нови ключове
dtmf - специалист
vvk79 написа:
А как се обяснява това ,че при мен примигваше като бях сложил сензор за движение да пуска лампата като там минава през реле?
Обяснява се елементарно )). Сложил си сензор за движение от тези само с 2 кабела,и е вързан последователно на товара. И понеже самия сензор също има някаква консумация в стен бай режим, т.е. някакво собствено съпротивление, се явява като затворена верига,макар и с високо R.

Ако е бил от моделите с 3 извода, значи нещо не е наред.
velas - специалист
Не е хубаво на енергоспестяваща да се слага датчик за движение. Тези крушки не понасят непрекъснато включване и изключване.
solo5 - майстор
ivo_dedko написа:
Махни капачето на ключа, откачи глимките и си готов. Защо ще купуваш нови ключове
:2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "Енерго спестявщите крушки мигат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: