• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
schuldiner написа:
gandonov написа:
:crazy:
то и аз понякога се затруднявам да изглеждам хем компетентен, хем интелигентен...
:klatsch: :klatsch: :klatsch:
schuldiner, много точно казано!
evil - специалист
Мисля че изцяло трябва да бъде променена системата на заплащане на авторски права в световен мащаб като от всеки потребител в нета да бъде отчисляван процент от таксата и с набираните средства да се заплащат авторски права на базата на някакъв рейтинг.Ясно е че не може да се предотврати незаконното разпространение в нета.Щом очевидно най-добрите програмисти от Майкрософт не могат да си опазят продукта какво остава нататък.А с намалели приходи /благодарение копирането в нета/ виждаме какво става с киното например,не мога да си спомня от кога не съм гледал някакъв качествен филм.
8180 - майстор
evil написа:
А с намалели приходи /благодарение копирането в нета/ виждаме какво става с киното например,не мога да си спомня от кога не съм гледал някакъв качествен филм.
Мисля, че неудовлетворението ти не е заради "ограбването" в Нета и липса на пари. За многомилионни произведения, виждаш, пари и печалби има. Не съм чул и церемонията за Оскарите да отменят заради кризата.
На 1 или 2 стр. писах по-подробно.
Специално в киното има една тенденция към технологичност - анимации, съраунд, 3D, стерео и подобни, претендиращи за "супер реалистичност". За да се демонстрира тази "реалистичност", се оказва, че се снимат суперфантасмагорични сценарии.
Отделно ужасии, с единствената цел по-лесно да минат военни и други проекти, подхранвани от страха.
Сети се откога в 80% от филмите Президентът беше все негро!?... и т.н.
Отделно виж колко се инвестира във всевъзможни презаписващи устройства, високоскоростен Нет и под. - за какво друго са тези неща?
С една дума, всичко е за пустата печалба (да се повторя), далеч не от "ограбването" през Нета, което допускам също е програмирано и разчетено.
darken_nz - специалист
Пак господата ограбени.
Аз пък съм доволен от киното.
Има вкусове и филми всякакви (пък и аз си обичам фантастиката и екшъна, а също и анимацията :-D )
А колкото до това,че не може да се спре ''ограбването'' може и то бързо и ефикасно ( начини колкото искате).
Но повече ми хареса предложението за процента, но дори и това няма да удовлетвори господата ограбени, защото те са супер нагли и алчни, а и сега имат компенсации и проценти, но това не помага.
Даже и от заплатите и пенсиите на всеки човек да гепят проценти заедно с всичко изброено пак няма да им стигне.
На мен никога не мие и никога няма да ми пука за такива алчни бизнесменчета, които на всичкото отгоре я карат през просото ( за пример тоновете недоработен саофтуер, хиляди бъгове и грешки и това при оригинален, непукизъм при обработката в студиата на песните, пеене на плейбек, крадене, непукизъм в доста телевизии и примери колкото искате.
А който не вярва за качеството да пусне един диск от чужбина, а после един от тук, да види колко некадърно правят рекламите и режат кадри в телевизите, операторите какво качество ни доставят ида видим :-D
Тези хора нямат авторски права, просто би било смешно да ги искат.
Да знаете колко смешен беше Радо Шишарката в челюсти.
evil написа:
Щом очевидно най-добрите програмисти от Майкрософт не могат да си опазят продукта какво остава нататък.
Нито са най-добрите, нито не могат да си опазят продукта, просто не искат. За да получи по-голямо разпространение и после да си претендират за лицензите.
Добра защита може да се направи. Или поне такава която не си струва времето и усилията за разбиване. Особено след като 90% от компютрите са вързани към Интернет и ... Microsoft...
Представи си само, че е скрито съобщението дали е Genuine или не, и когато свърши периода просто се самоизтрива...
evil - специалист
"""Представи си само, че е скрито съобщението дали е Genuine или не, и когато свърши периода просто се самоизтрива..."""
Значи като стане така се купува ново копие ,намира се това което го кара да се самоизтрива и се прави необходимото за да не се случва вече,точно както с досадните съобщения.Немога да си представя продукт какъвто и да бил който един път е придобит и ползван да прекрати ползването си или да придоотврати копирането си.Това е просто технически невъзможно ако трябва на единици и нули ще се раздроби и с химикала ще се препише :lol: :lol: :lol: /шегувам се разбира се/ но един път слязал локално на машината неможе да се спре копирането му.
evil написа:
Значи като стане така се купува ново копие ,намира се това което го кара да се самоизтрива и се прави необходимото за да не се случва вече,точно както с досадните съобщения.
Купува е правилната дума. Ако се продава и не е free (да се чете фрий).
Последното защо се оплесква f r e e ?

Никъде не съм твърдял, че има защита която не може да се преодолее. Въпроса е за колко време и с какви усилия. Ако е сложна защитата може да се окаже, че по-евтино да си го купиш, отколкото да прекараш 2 месеца в разбиване на защитата.
Пак ти казвам тази на Windows нарочно не е направена много сложна.
Виж при DRM (за защита на видео най-вече) положението е страшно. Да ти пратя няколко файла и да видим дали ще успееш да ги пуснеш ? На моя компютър тръгват ;)
evil - специалист
Пак ти казвам те не могат да защитят продукта си за това са измишльотините за масовост на продукта и ала-бала иначе ако го признаят нали всеки ще си каже ".ахти програмистите щом немогат да си опазят продукта от едни лапета с PC" и кой би го купил с тази мисъл :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "За или против нелицензирания софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: