• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dj_marti79 - специалист
Отделно пусков, отделно работен кондензатор ли?
Знам че е хладилен компресор, не е ли подходящ за отопление?
Пусковото реле не е ли онази кутийка дето излиза с тръбечка от ресивъра, на снимката от страница 28?
batalski - специалист
Онази кутийка е ппресостат високо налягане.Трябва си отделно пусков кондензатор и работен кондензатор + пусково реле.И не става за това което си намислил да го правиш.Ако компресор беше КК37С 1Е щеше да стане :idea:
dj_marti79 - специалист
:( ... а за какво става този компресор?
batalski - специалист
Хладилна камера 10куб. :idea:
denuchi - специалист
А сега де. Тези с който аз си правех опитите са друг модел, но на същият производител. Пусках ги и си работеха без реле. Но 3 бр. изгорих, 1 се запали, а последният с който си играех блокира. А и твоят модел не е на тази странница все пак. Какво ти пречи да си направиш пробата (експеримента ) за теб си. Намери още един въздушен кондензатор и пробвай въздух - въздух. Навий малко медна тръба, тръбата в една кофа, а кофата под чешмата за пробата. Най лесно е човек да се откаже. А нека и колегата "batalski" да каже разликата м/у твоя и този предлагания от него. Аз лично не-съм запознат с техните параметри, а нямам и литература за тях. Той е по напред в материала. Но за опити са идеални. Мое мнение.
vankovarnata - специалист
denuchi, били споделил какъв контролер ползваш. В момента си правя експеримен на въздух-вода с универсална платка за клима с два датчика, но нещо не е в час и ще я сменям.
batalski - специалист
KC(AC)45B1E е средно-температурен хладилен компресор, с обем на цилиндъра 45 кубика и с ел.мощност 1100W и фреон R12 (за да работи трябва пусков и работен кондензатор + пусково реле); KK37, 37 кубика обем на цилиндъра и работи на R22 е климатичен компресор с електрическа мощност от 1500W - трябва му само работен кондензатор.
Ако трябва да се смени маслото за да работи на R134A трябва да се добавят 750г. масло, като преди това се източи през смукателния кран и мощността му ще падне. При направа на термо-помпа на R134A КПД-то ще бъде много малко.

Питайте ме за хладилници ще отговоря на вскичко :idea:
filmatoplo - майстор
Леле какво е измайсторил Денучи :) тц тц тц .
denuchi - специалист
dj_marti79 - надявам се отговора да ти е харесал, или ако не това е положението. А какво управление използвам аз. Всичко от тук, а конкретно за моят случай един MC2 + разшерител.
http://www.carel.com/carelcom/web/eng/c ... _mercato=1
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: