Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

малкия поасна вече и скоро ще може да стига до котлоните съответно до тенжерите върху тях.

виждал съм едни преградни решетки за готварски печки но досега само в чужди сайтове, тук в бг не съм срещал такава.

Също така и за фурната и камината ми трябва подобна предпазна решетка.

Виж снимки

някой има ли идея къде мога да намеря подобно нещо?

Благодаря предварително

Прикачен файл

2291004.jpg
2291004.jpg (37.69 KиБ) Видяна 13667 пъти

Прикачен файл

8fa8_35.jpg
8fa8_35.jpg (12.52 KиБ) Видяна 13669 пъти

Прикачен файл

erezplain.jpg
erezplain.jpg (104.27 KиБ) Видяна 13669 пъти
piron45 - майстор
По добре го ограничи от достъп до кухнята за да си сигурен че няма да обърне нещо върху главата си. Другият вариант е да му покажеш че около печката е горещо и той ще я заобикаля дори и студена.Не че не можеш да се направиш решетки около горещите зони , но си задай въпроса ще можеш ли в бъдеще да правиш предпазни решетки за всичко от което трябва да се пази детето ти. :?
stamenov1 - специалист
Вратичката я има в магазините на ТSM или KEV взех си такава за 25 лв. По принцип са за преграждане на коридор да стане като кошара, но съм я приспособил пред витата стълба и камината.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (229.73 KиБ) Видяна 13576 пъти
mim - специалист
по-добре образование, отколкото зад решетките :-D
world_explorer - специалист
mim написа:
по-добре образование, отколкото зад решетките :-D
Абсолютно точно казано. Племеника беше малък и тогава все още имахме нафтова печка. Заниманието му беше да се опитва да я хване с ръце щото ние му забранявахме и викахме постоянно къх. Но детето естествено не знаеше какво е това. Един ден го оставиха на мен и аз реших че така не може да продължи. Пробвах печката около 60 градуса. Казах му къх и го оставих да барне да види какво е. След това не само че не искаше да бара певече но и другите предупреждаваше. На руката му нищо не стана нямаше абсолутно нищо но научи урока. :-D :idea: :idea: :idea: :-D
stamenov1 - специалист
То и аз съм го правил този номер на малката с камината, и знае че пари и се пази, но си представи какво става при едно спъване на малко дете без да иска около камина нагрята като хората. Отделно децата имат навика да дърпат от плотовете каквото има, и ако там на котлона е гореща вода, ела та гледай какво образование пада, ама на тема изгаряния. По добре да се вземат и някой превантивни мерки.
Доста от показаните неща на снимките в първия пост могат да се направят и самостоятелно,със скарите за домакински нужди и някоя и друга стегичка от магазините направи си сам.
Spassow_lbg - специалист
тя темата беше затова дали има някой представа къде могат да се намерят такива предпазни средства в бг, но явно всички решиха да станат учители.

вече поръчах предпазната решетка за фурната и котлоните, ще дойдат тия дни от германия. а за оградата пред камината бащата каза че ще се погрижи собственоръчно ама сигурно ще стане за следващия сезон.
БориславМ - специалист
вариант НАПРАВИ СИ САМ в арматурните дворове продават поцинкована решетка около 0,8 на 1м. фи 3-4мм , купуваш няколко според мястото и печката, огъваш на абкант 2 за страни и отпред или 4 ако ограждаш печката отзад, изрязваш излишните остри шишове, шлайфаш и заглаждаш. Стягаш здраво по ъглите, елементарна панта- неразглобяемаи ключалка лесна за възрастен и много високо за дете и готово. Аз облякох печката с итонг+ламарина+решетката, заради отоплението на целия апартамент и оформянето на стаята. За кухненската печка по-добре се погрижи за копчетата на котлоните и фурната (ток и газ), да не може да се включват ако родителите ги няма. Като готвите Вие сте там и ще внимавате. Осигурете вратичките на шкафовете и чекмеджетата - внимавайте малките са хитри, наблюдателни, дебнат как отваряте и после пробват.

Прикачен файл

S7301489мейл.JPG
S7301489мейл.JPG (49.08 KиБ) Видяна 11825 пъти

Прикачен файл

S7301486мейл.JPG
S7301486мейл.JPG (48.16 KиБ) Видяна 11825 пъти
torbalan - Дървен философ
на моя племеник, когато беше на около година и нещо, много старателно му обяснихме със сестра ми, че печката е гореща и не трябва да се пипа...

не мина и секунда след това - и той си тури ръката на печката - любопитство, кво да правиш....

от тогава обаче - не е повтарял....

Тема "Предпазна решетка за деца за готварска печка, фурна и камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: