• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
Saraneron, не е с една тръба, а с 2, но със специален радиаторен вентил, който се монтира на това място. Той е с 2 тръби вход/изход, като топлата вода се подава по-навътре в радиатора чрез една метална тръбичка с дължина към 25-30 см. Подаването е на принципа тръба в тръба, като топлата е вътрешната тръбичка, а се засмуква от външната.
На този англичанин му кажете, че вярното свързване е горе долу, защото това е естествената посока на движение на топлоносителя (водата), когато изстива в радиатора. Т.е. така се подпомага и помпата, освен че радиатора има по-добро разпределение на топлината по цялата му площ.
maxuel82 - специалист
Ето какво направих днес цял ден :-D И тъй като в банята предстои ремонт (може би догодина) аз си пуснах тръбите за серпентината на бойлера и за лирата (радиатора) и ги затапих с тапи ! :? Правилно ли е така ?

Прикачен файл

Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (37.35 KиБ) Видяна 5390 пъти

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (46.66 KиБ) Видяна 5390 пъти

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (35.35 KиБ) Видяна 5390 пъти
filmatoplo - майстор
Макси ти прекара тръбопровод като в нефтохим :wink: -кога ще палим . :)
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Макси ти прекара тръбопровод като в нефтохим :wink: -кога ще палим . :)
:lol: :lol: Наистина ли ви харесва или ме "бъзикате" :lol: Все пак ми е за пръв път и неможе да е перфектно :lol: Почти е готово остава да свържа още един радиатор ама трябва да разглобя и спалнята та няма къде да спим :lol: :lol: :lol: Мисля да купя тази горивна камера тъй като ми пасва на размери и на мощност ! http://www.gerkand.com/kameri.htm# (втората горе 12-17 kW ) Какво ще кажете ???

Прикачен файл

GK12.jpg
GK12.jpg (18.44 KиБ) Видяна 5375 пъти
hailo - специалист
maxuel82 Точно тази няма да те стопли, водната и риза е неефективно проектирана.
filmatoplo - майстор
За тръбите не се базикам , за горивната камера едно време също за малко да се проваля на един обект с камина Геркант -мощността и беше малка ,но всеки сам си преценя може да са ги оправили -минаха 7-8 год от тогава .
maxuel82 - специалист
Общата мощност на инсталиранита радиатори е около 6800 W ! Мощността съм я смятал по данните дадени от производителя (делта Т60) 163w/глидер Н500 и 187w/глидер Н600 радиаторите са IPS- elegance ! Имам монтирани 28 глидера Н500 и 12 глидера Н600 :arrow: + бойлер който не го смятам защото не е постоянен консуматор :? Камината я дават че е с номинална мощност 8kW на водната риза и 4kW на излъчване и максимална 17kW !! Така ми обясниха в магазина даже ми казаха че била прекалено мощна за моята инсталация :? Препоръчайте ми каква камина да си взема ? Камините на коя фирма са за преддпочитане ?
naskov - майстор
Aз съм много доволен от Прити.
hailo - специалист
maxuel82 написа:
Общата мощност на инсталиранита радиатори е около 6800 W ! Мощността съм я смятал по данните дадени от производителя (делта Т60) 163w/глидер Н500 и 187w/глидер Н600 радиаторите са IPS- elegance ! Имам монтирани 28 глидера Н500 и 12 глидера Н600 :arrow: + бойлер който не го смятам защото не е постоянен консуматор :? Камината я дават че е с номинална мощност 8kW на водната риза и 4kW на излъчване и максимална 17kW !! Така ми обясниха в магазина даже ми казаха че била прекалено мощна за моята инсталация :? Препоръчайте ми каква камина да си взема ? Камините на коя фирма са за преддпочитане ?
4KWна излъчване ама друг път,по голямата част от топлината я поема водната риза ще ти остане само лъчистата топлина от стъклото на вратичката и димоотводната тръба към комина което в никъкав случай не е 4 kw.И защо ще слагаш бойлер със серпантина като няма да го ползваш безмислено е.
Тази камера не може да изкара 8kw на водната риза .
srusev - специалист
Аз мога да потвърдя, че камината не е много умно измислена имаме подобен модел в хола. Водната риза трябва да е над пламъка, защото така изолира страничните стени и от там не грее въобще иначе баща ми махна ризата след 2рия сезон и сега е идеална ама трябва да и се сложи и клапа на комина.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: