• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В стаята с камина иска радиатор под прозореца.
srusev - специалист
Когато е купена преди 6-7 години имаше радиатори ама както казах не е много удачна иначе сега е в центъра на хола и като се запали 40-45м2 става баня. Ама вече с този атмос ще бъде само за уют.
filmatoplo - майстор
Да -котела си е друго :) .
maxuel82 - специалист
А мнение за "дипломат" !Не че имам нещо против ПРИТИ но камините са им малко грозноватички :-D та иманно само поради тази причина се бях спрял на модела на ГЕРКАНТ ! :) Сега разгледах и видях хубава горивнакамера на Дипломат - говоря за този модел http://www.rikoshet.com/product_details ... d=388&cp=1 какво ще споделите ?

Прикачен файл

product_photo_1_3_388_1.jpg
product_photo_1_3_388_1.jpg (30.37 KиБ) Видяна 5164 пъти
PCL82 - майстор
След като живееш в панелка значи си със сифонен комин. Дали ще има достатъчна тяга зависи от конкретното място и етаж. Тези комини са разчетени за печки с кюнци 130мм, а не за камини, където е нужен по-широк отвор.

Често пъти на долните етажи тягата е много добра дори и от малките отвори.
Само първите етажи се включват директно в главния отвор 20/20см.

Ако и ти се включиш в главния отвор може да се създадат проблеми с връщане на дим при теб или на други етажи.
maxuel82 - специалист
PCL82 написа:
След като живееш в панелка значи си със сифонен комин. Дали ще има достатъчна тяга зависи от конкретното място и етаж. Тези комини са разчетени за печки с кюнци 130мм, а не за камини, където е нужен по-широк отвор.

Ако и ти се включиш в главния отвор може да се създадат проблеми с връщане на дим при теб или на други етажи.
:shock: Е направо ме уби :? Аз съм на втория етаж и над мен има още 6 етажа :? Иначе комина има голяма тяга сега като разпаля кюмбето затварям му притока на въздух и немога да го "укротя" :lol: Ами то по тази логика немога да мисля за камина ! Те всички камини са с по-голям от ф 130 отвор за комина ! Аз мислех да сложа на камината преходник на ф 130 :? Какво да правя :cry: :?
naskov - майстор
Камината УЮТ на Дипломат се продава с такъв треходник на ф130, чака, че няма страшно :)
hailo - специалист
maxuel82 написа:
PCL82 написа:

:shock: Е направо ме уби :? Аз съм на втория етаж и над мен има още 6 етажа :? Иначе комина има голяма тяга сега като разпаля кюмбето затварям му притока на въздух и немога да го "укротя" :lol: Ами то по тази логика немога да мисля за камина ! Те всички камини са с по-голям от ф 130 отвор за комина ! Аз мислех да сложа на камината преходник на ф 130 :? Какво да правя :cry: :?

Макс защо не попиташ за комина в панелките някой специалист които се занимава само с монтаж и обличане на камини .
maxuel82 - специалист
hailo написа:
maxuel82 написа:

Макс защо не попиташ за комина в панелките някой специалист които се занимава само с монтаж и обличане на камини .
Ще питам даже знам точния човек :-D а камината УЮТ на Дипломат не е ли печка-камина а не горивна камера :? Иначе повечето печки-камини са с кюнец ф 130 !
krakalski - специалист
1. Как е осигурен приток на свеж въздух ???
2. Погледни горивните камери на Дявач.
3. Комина се смята по емпирична формула с участие на височина и площ, т.е. при голяма височина може малък отвор а при малка височина е необходим голям отвор.
4. Препоръчвам монтаж на топлообменник на изхода на димните газове от комина (осигурява 6-8 kW).
А сега въпрос към майсторите:
в момента съм с затворена система която работи перфектно но е трудна за обслужване (на вилата и се налага източване през зимата)При постоянно обитаване е перфектно решение.
Искам да я направя дуракоустойчива и съм решил да преработя на принципа на реакторите ВВЕР (казан за ракия).Да монтирам разширителен съд в който да вкарам медна серпентина през която да минава водата (топлата) за битови нужди.
Правил ли е някой такава щуротия? Възможно ли е?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: