• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mulltex - помощник
Мерси за отговора,
а имайки впредвид, че таванското помещение ще е 'затворено', как ще разбереш, че евентуално от някъде е протекъл покрива?
ArturDent - Почти Безобиден
А кой е казал, че помещението е "затворено"? Има разлика между "необитаемо" и "затворено"! Има си вътрешна стълба - сгъваема.

П.П. Ако покрива тече, няма начин да не разбера - рано или късно. Ако помещението не е обитаемо мога да разбера и рано и късно, а при обитаемо - само късно.
единак - специалист
Artur, брате по строеж, напредваш... Защо си оставил тръбите над бетона? Как ще отвеждаш водата?
mulltex - помощник
ArturDent написа:
А кой е казал, че помещението е "затворено"? Има разлика между "необитаемо" и "затворено"! Има си вътрешна стълба - сгъваема.
Добре тогава ако допуснем, че подпокривното пространство беше затворено, има ли начин да се хване, че тече преди да се появат петна по тавана?
:?
Ед, ти се появи ;)
Под "тръбите" сигурно разбираш хубавата българска дума "улуци"?
Не знам защо ама фасада с улуци повече ме кефи.
Водоотвеждането - върху тоя грозния бетон ще има павета (още 6-8 см.), а по края на бетона водоотвеждащи канали. Наклона който съм осигурил е 20 см на 18 м и 12 см на 15 м. Надавам се ще бъде достатъчен.
Нещо такова:
Изображение
ИзображениеИзображение

mulltex, аз не съм чувал за "затворено" подпокривно пространство. Всеки нормален архитект, че и строител би оставил една дупка, отвън или отвътре през която да се качваш и имаш достъп.
Иначе на така зададения въпрос: Не, без ренгенова снимка ;)
единак - специалист
Тъй де, за това говорим, ама нали му се вика водосточна тръба...?

Аз си мисля да ги вкарам под настилката, заустени в пвц тръби, чрез ревизионна шахтичка. Тоест, от улуците да се вижда само вертикалната част и малко от шахтичката, всичко друго плитко заровено отдолу. А вече на самата настилка ще си има отделно водоотвеждане подобно на твоя начин.

Появявам се, ама тук-таме, че нета все още е проблем... Иначе доста понапреднах, всъщност от няколко месеца си живеем в къщата, тия дни завършвам изолацията/8см/ и ако останат пари излизам на двора. Ако остане време и нет ще напускам теми по разделите за нещата, които сам си направих...бани, подове, камини, шпакловки, кухни, декоративни мазилки...
mulltex - помощник
Мерси :)

И може би последната ми доза от въпроси:
1. Предполагам, че смяташ целогодишно да живееш там, как ще решиш проблема с транспорта до града?
Аз веднъж съм ходил около ТВ кулата в Русе и там не изглеждаше да има активен градски транспорт. При положение, че си със семейство, то една кола май няма да е достатъчна...

2. Отоплението и охлаждането на климатици/ ток ли смяташ да бъде?

3. Мислиш ли да слагаш колектори за стопляне на водата лятно време?
1. Транспорт - по принцип се движим две коли.
Все пак градския транспорт (автобус), в който не съм стъпвал с години е: на 150 м (по въздух) и 250м (по-път).
На около 500 м. е обръщалото на тролеите - там няма начин да няма транспорт!

2. Отопление/охлаждане - локално парно (камина с водна риза) + климатици (охлаждане най-вече).

3. Колектори - да, ама когато му дойде времето. Бойлера, минимум 200л, така или иначе ще е на ток + две серпентини, за колекторите и водната риза.
До къде стигна със строежа?? Пусни малко снимки моля те ! :) :) :) :)
Ами до тук - защо се забави строежа.

Напролет повече. Ел, ВиК, мазилки, замазки и т.н.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: