Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Кран спирателен и манометър е минимума....иначе автоматична пълначка,филтър и обратен клапан-ама са парички..

Има ли вграден разширителен съд?
millan - помощник
Има вграден в камината разширителен съд.
Относно крана и манометъра - нали няма да се налага да са вързни постоянно към водопровода?
Bobivan - специалист
Ти си решаваш,сам си си господар...ако камината има манометър може да я пълниш с маркуч ,а домочадието да следи манометъра и да подава сигнали.... :lol: :lol: :lol: :lol:
millan - помощник
Като гледам с каква насмешка е отговора, май ще трчбва да вържа и пълначката.
Ма много грозно ще стане - от извода за тоалетното казанче в банята ще трябва да захраня пълначката. :lol: :lol: :lol:
А Bobivan може да дойде на помощ ако иска. (добре дошъл е)
Червеното винце е почти готово, апечката идва в края на седмицата.
millan - помощник
Готов съм с всичко.
Работи супер. :-D :-D :-D
И пиеме червено винце на топло.
lordmails - специалист
Ами снимай да видим какво се е получило.
filmatoplo - майстор
Поздравления , толкова ли бързо става :? не ще ли някаква нагласа -хората с пелетните горелки със седмици не могат да ги нагласят .Явно печката е маркова .
Здравейте,
Трябва да вържа една такана камина на пелети (INSIDE IPRO),производителя иска да има монтиран трипътен вентил на връщащата вода,за да осигурява постояни 60гр. вход в котела.Въпроса ми е такъв Какво става когато този трипътен затвори,какво върти водата в радиаторите.Помпата е вградена в камината.
Какъв вентил да взема термостатичен или с ел задвишка. Препоръчайте ми марка и модел.
bili&steki - специалист
Камината сама си ги осигурява - помпата и тръгва на около 62 и спира на 58 градуса (може и да бъркам ,ама не е с много :) ).Може да сложиш термостатичен , защото ел.задвижката няма кой да я управлява.Преди месец монтирахме на баща ми в апартамента една Melinda Idro - работи перфектно и без 3-пътен вентил.
filmatoplo - майстор
Сега -помпата сигурно е монтирана на студения вход на камината , та там се монтира 3пътен вентил със задвижка .Вентила се свързва така -долните два извода в хоризонтално положение са линията която идва от радиаторите и отива към помпата и камината, а извода на вентила който сочи на горе се свързва на тетка с изхода от камината , като другия отвор от тетката прочължава към радиаторите .Така 3пътния вентил играе разпределителна роля -отначало вентила е отворил линията която е директна изход , помпа и вход на камината и върти малък кръг , след като температурата на входа стигне 60 гр -вентила започва да затваря входа от към топлото и отваря от връщащата вода идваща от радиаторите - цикулацията през тях започва .Това се повтаря постоянно за да се поддържа на входа на камината 60 гр .Помпата ще стартира на 50-55 градуса с 1 контактен термостат , задвижката също ще се управлява от 2 контактен термостат- нагласен на 60 градуса.Прочетете ми подписа. :wink:

Тема "свързване на камина на пелети с водна риза към инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: