• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Армагедон - специалист
Привет. от понеделник ще ми првят прав (без чупки ) окачен таван. Дилемата пред която се сблъсквам е колко лунички ще са ми необходими за да има отлична осветеност за помещение 14 квадрата. Сигорно темата е разисквана и друг път, ама с търсачката немога да се справя.
subzero - специалист
аз в моята спалня 15кв съм си сложил 10 по 25 вата и да ти кажа чесно, неможе да се шие гоблен :)
ivanovrg - специалист
на един клиент сложихме 6 бр лунички с такива крушки
http://www.kristo-trade.com/category/47 ... alux-.html

11ватови отговарят на 100
стаята е 20 кв и когато светят 3 от тях е супер светло
луничките са 13-14см дълбоки
velsi - Почетен майстор
subzero написа:
аз в моята спалня 15кв съм си сложил 10 по 25 вата и да ти кажа чесно, неможе да се шие гоблен :)
Личи си, че никога не си шил гоблени. В моята спалня пък съм с 4 лунички по 20 вата и ако се наложи мога да шия спокойно. Квадратурата е 12,5 кв.м. Преди да си сложиш луничките с 250 ватова крушка ли си светеше?
Армагедон - специалист
Смятам да са 7 броя по 50 вата ( 12 волта). Дано после да не си хапя задника от яд, ама повече бройки ми се струват малко претрупано :sad:
ArturDent - Почти Безобиден
velsi написа:
Личи си, че никога не си шил гоблени.
Като казахте гоблени - осветеността, която трябва да постигнете е 1200 lux.
Чакайте да сложа едно ококорено човече :shock: !
Та тая осветеност без локално осветление (върху гоблена) практически не можете да я постигнете.
По темата - аз съм на принципа -колкото повече, толкова повече. На две степени в съотношение 2:1. Например слагаш 12 лунички на сериен глюч. Едната степен включва 4, другата 8 и имаш три степени 4, 8 и 12.
BAlexandrov - специалист
Добре де, нормалното за работно осветление е 500 лукса. При стандартни лунички и таван, колко ще трябват за постигането им в цялото помещение. Колко лумена са стандартните лунички?
Армагедон - специалист
Аз съм малко абориген по темата и въпроса ми е - 7 броя по 50 вата ( 12 волта) на колко лукса отговарят? Мерси...
YoZ
Извинявам се за off topic-a, но ще съм благодарен ако някой набързо ми отговори за да не отварям нова тема :

Когато съм си сложил трафове 12V на тавана означава ли, че не мога да си сложа регулатор-ключ за луничките ?
skrijo - специалист
YoZ написа:
Когато съм си сложил трафове 12V на тавана означава ли, че не мога да си сложа регулатор-ключ за луничките ?

Имаш впредвид димер ли (за регулиране на светлината) .Можеш .
  • 1
  • 2

Тема "относно за брой лунички.......?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: