• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
svetliopi44 - Чирак...
Значе при нас замаската беше перфектна понеже аз си я правих ,но в последствие инвеститора размисли за настилката и трябваше да се вдигне нивото с 18-20мм . Взех OSB на 18мм , отдолу пяна (аз даже използвах обикновена пяна) но предварителна навлажних леко замаската ... пяната я слагах нагъсто но на много тънки ивици ... после затисках с кашони с UTP (такова имаше на обекта :) )... на другия ден дюбелирах с пирон дюбел като правех лек фрезенк така че дюбела да потъне малко под нивото на OSBто ... понеже при нас се изискваше идеална гладкост ,заради настилката от PVC минах първо фугите и дупките на дюбелите с авто кит, и после цялостна шпакловка пак с авто кит ... голяма смрад беше... :x
За в момента не се усеща потъване-вибриране когато се ходи ... има обичайният звук на паркет все е дно въпреки PVCto
ribnikolaevi - майстор
Благодаря Светльо, лек и успешен ден!
leonardo_vd - модератор
Дори и 2см. е трябвало да си продължиш пода. Щеше да е еднородна настилка без евентуални различия в топлинното деформиране на разнородните материали.
Счупи газобетона и си продължи сухия под.
ribnikolaevi - майстор
leonardo_vd написа:
Дори и 2см. е трябвало да си продължиш пода. Щеше да е еднородна настилка без евентуални различия в топлинното деформиране на разнородните материали.
Счупи газобетона и си продължи сухия под.
2 см е там, където съм спрял. Нататък даже забиваше в пода. Но проблемът отдавна е решен ...
  • 1
  • 2

Тема "Краеви ефекти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: