pavelari не взимаш предвид падът на напрежение по кабела!  От личен опит го знам , не съобразих колко ампера са 14 лунички по 20 W на 12V и сглупих да ги пусна в един кръг с 2,5 кабел . Разликата в светлината е очевадна , та си представям на какъв процент от капацитета работи онзи бойлер! Сега ще сменям кабели  Добре че сум ги пуснал в гофре между всеки отвор на луничка , та ще ми е лесно! Чудя се 4 кв многожилен дали ще е достатъчен за да няма разлика между първата и последната лампа . Всъщност края на кабела ще го свържа и него с трафа.
  Добре че сум ги пуснал в гофре между всеки отвор на луничка , та ще ми е лесно! Чудя се 4 кв многожилен дали ще е достатъчен за да няма разлика между първата и последната лампа . Всъщност края на кабела ще го свържа и него с трафа.

Добре че сум ги пуснал в гофре между всеки отвор на луничка , та ще ми е лесно! Чудя се 4 кв многожилен дали ще е достатъчен за да няма разлика между първата и последната лампа . Всъщност края на кабела ще го свържа и него с трафа.
  Добре че сум ги пуснал в гофре между всеки отвор на луничка , та ще ми е лесно! Чудя се 4 кв многожилен дали ще е достатъчен за да няма разлика между първата и последната лампа . Всъщност края на кабела ще го свържа и него с трафа..gif)

И ако не бях извикал аварийната група на енергото , можеше още да е така! Около час и 15 минути ги убеждавах , че проблем има и им казах да не го търсят във входа , защото няма логика да е изключен тока на всички а връзките продължават да греят! Представям си сами да си бяха открили проблема! Та в държавата ни всичко може да се очаква и стават все по-малко нещата които могат да ме учудят!
  И ако не бях извикал аварийната група на енергото , можеше още да е така! Около час и 15 минути ги убеждавах , че проблем има и им казах да не го търсят във входа , защото няма логика да е изключен тока на всички а връзките продължават да греят! Представям си сами да си бяха открили проблема! Та в държавата ни всичко може да се очаква и стават все по-малко нещата които могат да ме учудят! 
 .gif)