Най - вълнуващия въпрос зимно време.
todortv - майстор
LazarGanev написа:
Обаче е включен ЮПС, който е излишен
Извинете ме за намесата,но ако може да поясните.
LazarGanev - "Велик майстор"
А сега де, кой от двамата да отговаря :? ? Ти може да не си им споменавал нисък бюджет, ама това лъха от двете оферти - и Филма ти го каза - разумната достатъчност :wink: . Няма лошо, ще работи. Ама тези 90м тръба ф20 в отоплителната инсталация въобще не ми харесват. от котела да се тръгне с ф20 и то толкова много метри въобще не ми изглежда професионално. Колко киловата е инсталацията (радиаторите)
todortv написа:
Извинете ме за намесата,но ако може да поясните.
Аз споделям мнението, че ЮПС е излишна екстра в една слънчева инсталация. По-добре е тези пари да се вложат в качествени материали (соларни компоненти) и при добро планиране системата е в безопасност през целия сезон, а не само няколко часа, колкото ще изкара един акумулатор :)
sergi - специалист
лазаре,

радиаторите ще са 12-15 квт. панелни
за соларната - разбрах
за 90 те метра, бюджета, юпса - също

не разбрах обаче, след като не може да се вярва на големите фирми, как да издиря около търново такъв читав специалист с вашия майсторлък? :? :? :? :? :?

а и колко по-скъпо излиза, ако се изпълни с подово или по-точно - веднага след камината на горния етаж 2 радиатора и оттам към пристройката 40 кв.м. с водно подово???
filmatoplo - майстор
В офертата пише котел :) не камина .
lz1add - специалист
Лошо няма и с камина,въпреки че всикиму е известно предимството на котела. Въпрос на избор.Би могло да се реализира на гравитация с мед до радиатори над камината/котела като вид предпазна мярка,а останалото става и с подово. Да оскъпява се-дооооста повече тръба,още една помпа,арматура покрай нея и т.н. но става.
sergi - специалист
filmatoplo написа:
В офертата пише котел :) не камина .
най-точно - чугунена готварска печка с ВР
sergi, понякога самия пазар кара фирмите да се свиват и да дават бюджетни оферти. В коя фирма си ходил - може и на лични :) . Имам поне двама познати спеца по вашия край. Пък за подовото - вярно, че има повече тръби и арматура, ама пък отпадат радиаторите, така че не е кой знае колко отгоре, ако се прави на голяма площ, т.е отпаднат поне половината радиатори. Ама камината не е много подходящ източник за подово
sergi - специалист
лазаре

от 5-6 радиатора ще останат 2или3...
а от печка камината като мине водата през 2 та радиатора и през бойлера, предполагам че ще е охладена достатъчно за подовото.....
Ааа, не така - подово не се прави така
Bobivan - специалист
Може да тренира нестинарство.... :lol: :lol: :lol:

Тема "справка оферта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: