• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
brum - майстор
В Бриколаж видях за около 250 лева някакъв пистолет за боядисване с компресор към него. Компресора е малък (1 литър), но ми обясниха, че компресора работи така, че да поддържа постоянно налягане от 1.5 бара дори с пистолета да се работи постоянно. Т.е. налягането не пада под 1.5 бара.

Всичко много хубаво до тук, но искам да използвам пистолета за нанасяне на шприц китове и полиуретенови лакове. И тъй като съм индианец в боядисването с пистолет идва следният въпрос :)

Може ли да се нанасят шприц китове и полиуретенови лакове с такъв пистолет?

П.П Не знам дали дърводелство е правилният раздел, но пиша тук, защото това са целите за употреба на уреда.
bogomilZ - специалист
аз не знам този в бриколаж но мога да ти кажа аз какво ползвам точно за тази цел а ти ще си сравниш
моя компресор е китайски с 24 литрова бутилка, главата е с производителност 110 литра/митута
пистолета е от практикер най ефтиния - спокойно байцвам лакирам с полиеуретанов лак и с лак на водна основа при 3 до 4 атм налягане
когато боядисвам непрекъснато компресора изключва за малко и отново включва - предполагам че консумирам тези 110 литра /минута дебит -
знаеш ли колко е дебита на компресора (независимо че е 1 литър бутилката)?
brum - майстор
bogomilZ написа:
знаеш ли колко е дебита на компресора (независимо че е 1 литър бутилката)?
Не. Имало подобни на БОШ. Нещо подобно на това е. Този е на цена 320лв в Практикер.
danev_tr - специалист
Шприцването не е лесна работа, а и факторите за добри резултати са много.
Първо условията:
Ако е при домашни условия трябва да се пръска на открито като детайлите да съхнат на сянка или да се внасят на закрито и проветриво място, това не важи за покрития със "UV" защита но тези покрития привличат гадните насекоми и крайния резултат е :x .
Иначе е небходим вентилатор или водна стена но тя е за производствата.
Второ инсрументи и машини:
Компресор минимум 25л. със клапан за регулиране на налягането на изхода на бутилката и пистолет (може и от два-тридесет лв. ако не гоним качество). Ааааааааа да не забравяме дамски чорапогащник за прецеждане на лака, абе ако ти се намира някое нежно създание на около щи се наложи да му събуеш гащичките, във името на калзата разбира се, яяяяяяяя женската част от форума какво си помисли :-D.
А относно материалите:
Това вече е въпрос на практика аз лично нанасян водния байц на 3.5-4 атмосфери, байца на спиртна основа на 6 атмосфери като намалям подаването на материал към дюзата, лака и полиоритановата боя на 4 атмосфери но зависи и от това какви пистолети ще се използват.
Ако ще го ползваш това странно нещо само да си препръскаш нещо във къщи не си заслужава да се даваш парите. Я по добре си го мазни със четката ще стане много по добре.
А и тия практикери, бриколажи, баумакси и тем-подобни са си едни от най-гилемите левчета във страната.
Неоходимо ти е едно комресорче от 300-330 лв. и едно пистолетче от два-тридесет лева и дерзай смело и безотговорно.
rockwall - майстор
ако е нещо такова Изображение

точно вчера разбих в стената втория, който си бях купил преди около година и който е ползван веднъж и въпреки че го почистих добре, се прецака

не бих препоръчал да си купуваш нещо такова - ощеповече,ако щее за някакво по-сериозно ползване- дане говоримза лакове и тн

не може да пръска всякаква гъстота - трябва да пръскаш рядко, поддръжката му е ужасна - продухване не върши работа

абе изобщо ....

:evil: :evil: :evil: [/img]
rockwall - майстор
снимах го днес - ето какво остава от удар в стена
(всъщност няколко удара)

Изображение

поне ще му ползвам кабела :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Мда, слагаш му една фасунка и си в джаза :-D
brum - майстор
Тези бошовските пистолети вършат работа поне за неща на водна основа. Иска хубаво миене след всяко ползване, но като е с неща на водна основа това става доволно лесно. Това с което съм работил (хоби, не професионално) е Bosch PFS 55. Разликата му от другите електрически е че не е само да плюе боя, а прави налягане на въздуха което пулверизира изплютата през дюзата боя. Нещо като тия едновремските с прахосмукачката.

Ето и нагледно какво може да се постигне с лак на водна основа и оцветител за него:

Прикачен файл

predi.jpg
predi.jpg (101.51 KиБ) Видяна 12246 пъти

Прикачен файл

sled1.jpg
sled1.jpg (116.01 KиБ) Видяна 12246 пъти

Прикачен файл

sled2.jpg
sled2.jpg (84.95 KиБ) Видяна 12246 пъти
rockwall - майстор
а някой да даде мнение за марка и обем на компресор + маслен, безмаслен и бутален, винтов и т.н. за нередовна употреба за боядисване с алкидна боя на метални и дървени профили
evil - специалист
Аз ползвам това пистолетче http://www.kirov.net/?cid=1094&pid=3681 , някъде 20-30 литра блажно да съм изпръскал вече.Доволен съм си.Дори и латекса в кухнята с него правих :lol: но за разни лакове и други не съм го пробвал.Ето нещо боядисано с него Изображение
и това
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Пистолет с малък компресор от Бриколаж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: