Разбрах ти идеята.Виж по складовете за вторични суровини от тия за бирата неръждавейка мисля че са по 40-50л. ще му завариш само фланеца на дьното и си готов.Сложи му само клапан за налягане термореле всички защити да не си сложиш бомба до котела!
kretio74 написа:Знам я темата с климатика, наистина удачно решение но инвестицииката си я бива. Къщето е с вътрешна изолация 10 см. ПВЦ 5 камерно, и както казах мисля да използвам "конвектори " които са моя разработка ( от автомобилни радиатори). Днес започнах проекта. Като за начало срязах бойлера на 60 см., залепих дъното и ето ти водосъдържател около 30-40 л. утре ще препрявям кожуха. Мисля да пробвам как ще е с оригиналния си нагревател (модифициран на 4 квт.2Х2 квт.). Мисля ,че засега ще ми държи температура в системата около 50-60 градуса. А за студовете котлето ще помага.Системата ще е под налягане и автомобилните не стават/друго е ако са от климатика/.Както ти казаха и другите ползвай клима с пластинчат. Консумираш до 2кв и топлиш всичко. С тия 4кв нищо няма да стане. Преди години имах нещо подобно на 4кв и едва стоплях 30кв/м. Сега с няма 2кв. отоплявам 65кв/м и то в режим 30/70 при сегашните температури. Само вечер за няколко часа и системата тръгва от студено. Ползвам вътрешни тела от клими с АЦ мотори и рег. на скороста. Тоя бойлер може да го полсваш като буфер/но пак е много голям/