• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valto4377 - напреднал
Разбрах ти идеята.Виж по складовете за вторични суровини от тия за бирата неръждавейка мисля че са по 40-50л. ще му завариш само фланеца на дьното и си готов.Сложи му само клапан за налягане термореле всички защити да не си сложиш бомба до котела!
vankovarnata - специалист
kretio74 написа:
Знам я темата с климатика, наистина удачно решение но инвестицииката си я бива. Къщето е с вътрешна изолация 10 см. ПВЦ 5 камерно, и както казах мисля да използвам "конвектори " които са моя разработка ( от автомобилни радиатори). Днес започнах проекта. Като за начало срязах бойлера на 60 см., залепих дъното и ето ти водосъдържател около 30-40 л. утре ще препрявям кожуха. Мисля да пробвам как ще е с оригиналния си нагревател (модифициран на 4 квт.2Х2 квт.). Мисля ,че засега ще ми държи температура в системата около 50-60 градуса. А за студовете котлето ще помага.
Системата ще е под налягане и автомобилните не стават/друго е ако са от климатика/.Както ти казаха и другите ползвай клима с пластинчат. Консумираш до 2кв и топлиш всичко. С тия 4кв нищо няма да стане. Преди години имах нещо подобно на 4кв и едва стоплях 30кв/м. Сега с няма 2кв. отоплявам 65кв/м и то в режим 30/70 при сегашните температури. Само вечер за няколко часа и системата тръгва от студено. Ползвам вътрешни тела от клими с АЦ мотори и рег. на скороста. Тоя бойлер може да го полсваш като буфер/но пак е много голям/
rudiba - помощник
Gek написа:
kretio74 написа:
rudiba написа:
Махни от заглавието на темата "МОЖЕ БИ" и обърни внимание на идеята която ти е дал valto4377 :idea:
Обоснови се колега. Защо мислиш, че идеята е смахната :? не казвам ,че не е но искам обосновано мнение а не просто догадки
Аз ще ти кажа защо е смахната:

1. Живееш в къща, а ще се отопляваш на ток.
2. Ще се отопляваш на ток - загрявайки първо вода.
3. Вместо домашни радиатори ще сложиш автомобилни такива.
4. Котлето (предполага се на твърдо гориво) ще помага на горе описаната система.

Е па това ако не е смахната идея, какво е?!

Прасни по един радиатор ADAX в стая (евтин вариант TESY) и си готов...
Личен опит колега, имам го в къщи и не смея и да си помисля да натисна копчето на ON. При това съм го направил почти професионално с електроника на Интиел, реотан 3х2,5Кв на 380В. Включва се на степени според нуждата. Gek ти е отговорил много точно, както и Bobivan за електромера. Ако успея да излъжа електромера или цената на тока поевтинее с 50% - ще го ползвам някога, а за сега съм на водна риза с дърва. На дърва месеца го карам с около 150 лв., а на ток ще излезе около 500лв.

Прикачен файл

Resize of IMGP1851.JPG
Resize of IMGP1851.JPG (114.83 KиБ) Видяна 3608 пъти
kretio74 - специалист
Проферионално изпълнение колега rudiba бравос. Май верно ще се откажа ор идеята за нагревател. снощи един приятел ми беше на гости и обсъдихме идеята да си направя от климата нагревател (подобно на горните примери). климата ми е FUJICO BY CORONA ОSK 50 TI. Моля Ванко или некой от знаещите да ми разясни в общи линии как става номера да я преправя и дали въпросния модел може да топли около 250 см3. Чичко Гугл не да де никакво инфо за климата ама знам, че е инвертор 18ка от дъртичък ама висок клас.
  • 1
  • 2

Тема "Една смахната може би идея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: