тук са 2 фази по 110 волта+земно вижте момчета аз се учих тук но вчера намерих този саит и се уверих че нищо не знам затова приемаите на сериозно вапросите ми вие които сте учили за това мисля ще можете да ми отговорите
Чакай, чакай[-X.Две фази няма как да има или се майтапиш или толкоз и обясняваш.Електропреносните системи са по принцип или монофазни или трифазни.Нулата да не я причисляваш за Фаза?Защото по последните стандарти монофазните инсталации се изпълняват с 3 проводника-фаза, нула и земя.Това се отнася и за Щатите.Това, че в някои страни напрежението е 110 волта(60херца) не значи, че използват някакви по-екзотични преносни системи.
ОКИ, приемам на сериозно. Значи имаш три проводника. Между два от тях и третия измерваш 110 волта. А колко волта измерваш между двата проводника, които си нарекъл фази ?
значи тук няма мостов кабел тук кабела се означава така 3G1,5 или 3G2,5; 3G4; 3G6; 3G10 или 4G2,5,,,,,,,5G2,5,,,, пример 3G2,5 тръба със 3 отделни жила (син.,кафяв и жълто зелен)от компанията която е като нашето енерго идват само 2 жила третото(земно) тук си бие един 2метров меден кол в мазата и когато замериш между земно и син 110 между звмно и кафяв 110 между син и кафяв 220 същото е и трифази
вижте и аз много се чудих когато дойдох тук за 1път но не съм се мъчил да си обяснявам понеже не съм учил за това а един "майстор" тук ми каза забрави че са 2по110 все едно са 220и0 и така си я карах до онзи ден когато намерих този сайт от тук и schneiderelectric там след кото прочетох за ДТЗ
Само да спомена, че има мрежи с изолиран център(не е заземен) и тогава "монофазно" захранване по двупроводна система се реализира с две фази(без нула). има заземяване на уредите и механизмите естествено, за охрана на труда. но тогава пък наистина се следи утечката към земята.