Най - вълнуващия въпрос зимно време.
armagedamian - специалист
maxuel82 написа:
Ето как съм го свързал моя РС ! На студената вода преди помпата ! Тя като се разшири водата няма къде да отиде освен в съда :lol: Поне така си мискя де !Все още системата не е тествана :idea: :!:
Бравус!
Сега ако пуснеш още една медна 22-ка от горния щуцер до там където си сложил АО :-D на камината(най-вероятно),ще го изпълниш както пише в дебелите книги :-D
filmatoplo - майстор
Да- и ще започне едно преливане от горната тръба в съда -заради малкия воден стълб. :wink: така си е добре -изпитано от жената на 120 градуса няколко пъти , без да иска ми изключва помпата от копчето на Юпиеса :lol: .
filmatoplo написа:
Да- и ще започне едно преливане от горната тръба в съда -заради малкия воден стълб. :wink: така си е добре -изпитано от жената на 120 градуса няколко пъти , без да иска ми изключва помпата от копчето на Юпиеса :lol: .
А кой е казал,че го правим като е по книгите :-D
PCL82 - майстор
Номерът с двете тръби до РС е много добро средство за защита от прегряване. Лошата новина е, че не винаги е приложима когато има помпа. Ако РС и възходящата тръба не могат да се качат толкова високо, че помпата да не може да превърти вода през него ще има нежелана циркулация. Това би станало в ниски инсталации като апартаменти например. В къща с таван е съвсем друго.
PCL82 написа:
Номерът с двете тръби до РС е много добро средство за защита от прегряване. Лошата новина е, че не винаги е приложима когато има помпа. Ако РС и възходящата тръба не могат да се качат толкова високо, че помпата да не може да превърти вода през него ще има нежелана циркулация. Това би станало в ниски инсталации като апартаменти например. В къща с таван е съвсем друго.
Мислил ли си върху варианта високата осигурителна да започва от изхода на предпазен клапан примерно :-D
filmatoplo - майстор
Ей това е моята идея , :) в Екотермал купувам клапани по температура и по налягане 3 бара и ги слагам най отгоре на камината с тръба водеща до горната част на съда . :wink:
PCL82 - майстор
Хитра е тази идея, но ако има нужната височина бих направил класическото свързване. Причината е, че класическото свързване си работи надеждно и при леко прегряване и даже може да отпадне нуждата от ЮПС.
При схемата с клапан веднъж отвори ли не е сигурно че ще затвори добре. Той ще окаже голямо съпротивление на водата и ще работи добре, чак когато се вдигне доста налягането, т.е. наистина авария.

За съжаление на този свят няма пълно щастие.
PCL82 - майстор
destino написа:

Също съм решил да сложа два филтъра, защото до РС съд ще монтирам поцинковани тръби 3/4. Черни не мога да намеря.
Ако знаете къде продават в Хасково можете да ме насочите.
Черни тръби се продават по складовете за метали. Излизат доста ефтино. Неудобството е, че се работи по-трудно с тях но според мен резултатът си заслужава. Алтернативата е мед. С нея сработи лесно но е около 5 пъти по-скъпа.
filmatoplo - майстор
Клапана си отваря цял отвор над 95 градуса и протичането не изисква налягане , също клапана може да отвори и на студено но при налягане над 3 бара в системата .Проверено е работи така , и клапана не капе след това понеже инсталацията е отворена и няма грам налягане на вентила .
filmatoplo написа:
Клапана си отваря цял отвор над 95 градуса и протичането не изисква налягане , също клапана може да отвори и на студено но при налягане над 3 бара в системата .Проверено е работи така , и клапана не капе след това понеже инсталацията е отворена и няма грам налягане на вентила .
Това за което говориш е комбиниран клапан по Темп. и налягане на Cewal (или май беше Imit :-D )Не ми се рови сега да го търся. :?
Сетих се ...
http://decatrade.bg/products_view.php?m ... &pro_id=43
Май е този нали :-D

Тема "Дилема за свързване на РС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: