Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.f - напреднал
здравейте колеги . имам едно питане март месец трябва да строя хале около 150 квадрата промишлено с височина около 4 метра ще се използва за склад.Та въпроса ми е следния може ли конструкцията да е дървена а не метална и съответно облечена с панели.Това от гледна точка икономии на средства.Благодаря на всички отзовали се.
Георгиев - специалист
Зависи от ширината която искаш да покриеш с една ферма. Но имайки се в предвид носещите способности на дървото за фермите ще ти отиде много повече материал отколкото ако си ги направиш метални.
n.f - напреднал
ширината е 8 метра дължината 20
ArturDent - Почти Безобиден
Ако можеш да си позволиш да имаш колони в това помещение - може и да стане. На всеки 4 метра. Точно по средата на помещението 4 бр.
Но не съм убеден дали с метални няма да излезе по-евтино.
n.f - напреднал
лошото е че не мога да си позволя колони през 4 метра . значи ще е с метал.благодаря
argonavt - специалист
n.f написа:
лошото е че не мога да си позволя колони през 4 метра . значи ще е с метал.благодаря
може да стане без колони , т.е. 8х20 м да е свободно пространство.
Защо конструкцията трябва да е дървена?
Във Варна има хангар за самолети с дървена конструкция , строен преди 9 септември 1944 г.
Георгиев - специалист
Работата може да стане с висящи ферми. Ама имайки се в предвид, че дървото вече е дори екзотичен материал, а пък и гори, за такова голямо,ч е и промишлено помещение хич не мисля, че има смисъл.
complast - специалист
А защо всички магазини на "Пени" са с дървени ферми.Па даже и отгоре са с керемиди.
n.f - напреднал
ще разгледам магазините "Пени" .Може да ми дойде идея
ArturDent - Почти Безобиден
complast написа:
А защо всички магазини на "Пени" са с дървени ферми.Па даже и отгоре са с керемиди.
Тия които аз съм виждал да строят - са с метална конструкция. :?

Тема "дървена конструкция на промишлено хале" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: