Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sparow - специалист
На МС-то на фтулките са завиват едни текерлеци,с които се заключват ,а със въздух се освобождават.
Това което си дал,доколкото виждам е нещо подобно.
emilvtc - специалист
Остта на шпиндела завършва с гнездо за цанга и резба за гайката. Няма въздух. Шпиндела е с водно охлаждане и щуцерите в задната му част са за водата, а не за въздух.
mika - специалист
Май търсиш това.
Последна промяна от mika на съб ное 20, 2010 10:09 pm, променено общо 2 пъти.
bisermonov - специалист
Не знам да лиса подходящи но ето два варианта на бързо сменни системи е сигурно трябва да си приспособява. :?

Прикачен файл

-система-за-борм.jpg
-система-за-борм.jpg (49.03 KиБ) Видяна 4995 пъти

Прикачен файл

-бързосменна-.jpg
-бързосменна-.jpg (66.74 KиБ) Видяна 4995 пъти
velsi - Почетен майстор
Аз го разбрах какво иска, но според мене няма как да стане. Дори и да успее да приспособи някакъв детайл, позволяващ сменяне на инструментите към тази резба, която сега притяга цангите, то ще се получи с голяма дължина и ще доведе до вибрации и нестабилност на инструмента. Отделно трябва всичко да е изработено с голяма точност за да няма никакво биене, особено при тези високи обороти.
shulio - специалист
Не мисля, че за машинка "направи си сам" е оправдано такава инвестиция само за да може машината сама да си смени инструмента :). Та ние кво ще правим. Ще пуснем машината и ще идем ка кръчма :)
velsi - Почетен майстор
Може би колегата иска да направи нещо по-профи. Иначе аз съм я оставял да работи до сутринта, а аз си лягам да спя.
svetliopi44 - Чирак...
За смяната на инструмента на колегата ми се върти идеята която вече е измислена и елементарна ,но незнам дали е приложима при нас ,но защо пък не... ?

Нали знаете на какъв принцип са фрезите за картон ... просто и много лесно за изработка ,но незнам от какъв материал да се направи за да е здраво.
emilvtc - специалист
mika, точно това имах в предвид.

За да опростя задачата налагам ограничение за диаметъра на инструмента - не по-голям от 5мм.

Представям си чеинджъра от 2 части - Гнездо и накрайник.Гнездото ще влезе в остта на шпиндела вместо цангата и ще се стегне с гайката.
Накрайника ще е нещо като от чертежите които постна bisermonov.

Разбира се едва ли ще намеря готова такава система, която да пасне на остта на шпиндела. Т.е. ще трябва да се направи спецялно .

Нямам опит, но си мисля, че ключовите моменти са два: зацепването на накрайника към гнездото (да не превъртат) и "заключването" им заедно.
Как да се направи най-лесно това?

svetliopi44, какво имаш в предвид? Каква е идеята ?
shulio - специалист
Ако захващането е като на бормашините SDS няма ли да стане. Обаче трябва да се направи по плътно. Само ще трябва да се монтира нещо да натиска патронника при оставяне и при визимане на инструмента

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: