• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Колектори за мед...яко!!! :lol: :lol: :lol:
armagedamian - специалист
Bobivan написа:
Колектори за мед...яко!!! :lol: :lol: :lol:
Всъщност разликата е само,че има адаптори за мед и адаптори за пексал :wink:
Колекторите са си все едни и същи :)
Bobivan - специалист
Колектори в ИЗЦЯЛО МЕДНА ИНСТАЛАЦИЯ...-ЯКО!!!!!
maxuel82 - специалист
Bobivan написа:
Колектори в ИЗЦЯЛО МЕДНА ИНСТАЛАЦИЯ...-ЯКО!!!!!
:? :? :? Нещо не е наред ли :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко е наред, Bobivan се заяжда :wink:
Bobivan - специалист
Имал бол пари,дал.... :lol: :lol: :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
maxuel82, Боби иска да каже, че медните тръби, понеже се съединяват чрез спойка, дават възможност да спестиш колекторите и да си направиш попътна инсталация с хоризонтални или вертикални щрангове и отклонения към всеки радиатор. Да, но пък губиш възможността да управляваш потока към всеки радиатор от едно място (колекторната кутия), без да ходиш до всеки радиатор. Кое е с приоритет - всеки сам си решава и няма проблем, ако си го направиш сам. Кофти се получава, ако някой инсталатор сложи колектори на клиент с медна инсталация без да му обясни, че може и без тях.
maxuel82 - специалист
Е че те колекторите не бяха скъпи и затова ги сложих ! Мисля че по 7лв беше единия !Колкторите не са от мед а от месинг :? А с тях ми изглежда по-красиво :-D Ето и как отворих комина за да влезе кюнеца на камерата : Вътре комина е с правоъгълна форма и с размери 120 х 250мм !

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (34.65 KиБ) Видяна 5390 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Дотук се справяш повече от добре ,чета темата с интерес...

Тоя паркет няма ли да го разкараш поне около камината... :?
maxuel82 - специалист
Камерата е на 50 см над паркета мисля че няма да го загрява :? Но ако все пак го загрява като почна да я "обличам" отдолу ще сложа мрамор :idea: Сега чета упътването за монтажа на камерата и ми направи впечатление че кюнеца НЕ трябва да прави прав ъгъл ! Т.е. трябва да си купя гъвкъв иноксов кюнец за да направя дъга от камерата до комина :? Е те това не го знаех :?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: