• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Spokoiniq - майстор
Ако е цам(сплав с алуминий) всичко на база сода каустик му ебава майката и започва да ерозира, първо са черни точки, после може да прояде дъното на сифона, както направих аз веднъл от глупост, с голямо количество сода в сифона.Идеята е да мине содата надолу, на дъното на сифона и да има отлагания са малко и веднага заминават ако са органични, задържиш ли там да реагира содата(препарата) с водата започва да се свързва с алуминия и лека полека отиваш на смяна на сифон.
sasooooooooo - "специалист"
А какво да правя? Смяната, естествено е най-нежеляния вариант. Няма да наливам повече такива препарати, но положението как да се подобри. Незнам каква сплав е, но вече не е лъскава, купих я за около 10на лв.
chapara - майстор
За толкова пари, толкова Изображение
Приказката ти е вярна, но ако имаше тогава някой да ме посъветва. Банята бе първото нещо, което правих и вече стана на 4г. :!: За следващата ще знам :idea:
joro_d_007 - помощник
Щом, след като махнеш конусчето на сифона, водата се оттича нормално значи проблема не в канализацията.Провери като сложиш конуса с пръст дали остава място за оттичане между дъното на конуса и дъното на сифона.Ако и там не е проблема, почисти хубаво стените на сифона и пластмасовото конусче.
Стените трябва да почистя и главно пода, но явно както каза колегата е корозирал. Не знам как да стане, така че да нямам ядове после. Конусчето редовно го почистваме.
  • 1
  • 2

Тема "Запушен канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: