Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
sspoko - специалист
ЖИВЕЯ В КЪЩА ПРАВЕНА ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ ПОКРИТА Е С ЦИГЛИ КОИТО МИ СЪЗДАВАТ МНОГО ПРОБЛЕМИ /НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПУКАТ И ЛЮЩЯТ/ . ЗАМИСЛЯМСЕ ЗА ПРЕПОКРИВАНЕ ОБМИСЛЯМ ВАРИАНТИТЕ ЦИГЛИ ИЛИ ОНДОЛИН ЩЕ СЕ РАДВАМ НА ВСИЧКИ МНЕНИЯ И СЪВЕТИ ПО ВЪПРОСА.
Гост
Преди известно време се наложи да сменим старите пластмасови гофрирани платна на навеса на балкона ни.живеем в центъра на София.Купихме от Метро ондулин или нещо такова - става дума за балкон 3 на 2 м.Монтирахме го по всички правила и си рекохме - в следващите 5-6 години проблеми няма да имаме.Да ама не.За наше нещастие падна дъжд предружен от град.Е,от новия ни покрив останаха само дупките.Стана като цедка.Не ви препоръчвам да ползвате тези плоскости.Най добре си вземете от Изола Петров две насипки - едната по-едра,другата по-ситна и си направете покрива.Ще знаете,че няма протичане.Сега сме така - минаха големите потопи.Щети никакви и най-важното има гаранция за следващите 10-15 години ако не и повече. Дано сме ви били от полза!
masteradmin - майстор
Не съм работил с ондулин, но предполагам, че ъгъла на слагане и основата са доста важни. След като тези платна са толкова популярни едва ли са толкова калпави.

Прикачен файл

ond001.jpg
ond001.jpg (35.4 KиБ) Видяна 10487 пъти

Прикачен файл

ondul.jpg
ondul.jpg (20.22 KиБ) Видяна 10487 пъти

Прикачен файл

indul3.jpg
indul3.jpg (48.68 KиБ) Видяна 10487 пъти
Стефан - майстор
Аз предпочитам да им казвам КЕРЕМИДИ, а не ЦИГЛИ.
sspoko - специалист
Благодаря за мненията и съветите явно ще трябва да събера още информация преди да реша какво да правя. колкото до цигли или керимиди производителите и търговците използват и двете имена, и понеже не съм специалист не съм сигорен дали това са еднакви продукти.

Тема "ЦИГЛИ ИЛИ ОНДОЛИН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: