На калоричност няма ли как да се тестват, тоест при изгарянето на еднакво количество пелети колко топлина отделят/ не знам това ли е калоричност, може би правилно е коефицент на полезно действие?/
Пелетите на Средна Гора АД на каква цена се продават?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan
- специалист
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Е, правим каквото можем за да сме полезни. Кок и glorious имат не по-малък принос, защото ми изпратиха от материала с който разполагат. Няма проблем да пратим проби и от други производители.
kok
- специалист
[quote="bilici"
Сега работи час и почива час и 30мин.[/quote]
почива час и 30 мин. ???
1. за тлкова време ти изтиват помещенията или
2. за толкова време изтива темп. на водата в системата ????
най вероятно котела ти следи темп. на водата и се включва и изключва след достигането и падането до определени стойности на водата в системата ако е така помисли този процес да се контролира от стаен термодатчик който ще го пуска или спира според темп. в помещенията мисля че ще получиш по-големи икономии особенно в по-топло време
Сега работи час и почива час и 30мин.[/quote]
почива час и 30 мин. ???
1. за тлкова време ти изтиват помещенията или
2. за толкова време изтива темп. на водата в системата ????
най вероятно котела ти следи темп. на водата и се включва и изключва след достигането и падането до определени стойности на водата в системата ако е така помисли този процес да се контролира от стаен термодатчик който ще го пуска или спира според темп. в помещенията мисля че ще получиш по-големи икономии особенно в по-топло време
bilici
- специалист
КОК то се видя, че тази зима няма да правя икономии.
Имам два тона лоши пелети и за да ги горя правя смес 50/50 със хубави, така не се задръства скарата. Модифицирал съм и настройките. По точно за тези които са със Фероли - 20сек интервал на подаване, 5 сек за гориво и 165 паскала налягане . Така успях да сведа до минимум шлаката.
Проблем с температурата нямам.
Горелката следи температурата на водата в котела.
Имам два отоплителни кръга и с един стаен ми е трудно да регулирам. Все не мога да угодя на накой. Ще трябва сериозно да мисля как да постигна икономии. Сега изгарям 10 чувалчета на седмица като изобщо не я изключвам, понеже винаги има някой вкъщи .Температурата на водата е 40-60градуса.
Имам два тона лоши пелети и за да ги горя правя смес 50/50 със хубави, така не се задръства скарата. Модифицирал съм и настройките. По точно за тези които са със Фероли - 20сек интервал на подаване, 5 сек за гориво и 165 паскала налягане . Така успях да сведа до минимум шлаката.
Проблем с температурата нямам.
Горелката следи температурата на водата в котела.
Имам два отоплителни кръга и с един стаен ми е трудно да регулирам. Все не мога да угодя на накой. Ще трябва сериозно да мисля как да постигна икономии. Сега изгарям 10 чувалчета на седмица като изобщо не я изключвам, понеже винаги има някой вкъщи .Температурата на водата е 40-60градуса.
LazarGanev
- "Велик майстор"
bilici написа:Температурата на водата е 40-60градуса.Това на котела ли? Малко е, трябва да направиш нещо
bilici
- специалист
Ако трябва да съм точен, сега е в диапазон 39,6 -61,8 градуса, според допълнително сложен електронен термометър.
Като вдигна температурата става много горещо по стаите.
Може ли да ми кажете до колко е точен вградения манометър на Дакон, защото съм монтирал и електронен и ми дава разлика с 8-10 градуса.
Оказа се, че датчика на горелката подава команда с 8 градуса на-долу от настроената и 12 градуса на-горе .
Някой с Фероли да каже как е при него.
Като вдигна температурата става много горещо по стаите.
Може ли да ми кажете до колко е точен вградения манометър на Дакон, защото съм монтирал и електронен и ми дава разлика с 8-10 градуса.
Оказа се, че датчика на горелката подава команда с 8 градуса на-долу от настроената и 12 градуса на-горе .
Някой с Фероли да каже как е при него.
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература