• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
srusev - специалист
Ватата е точната, аз със същата съм изолирал кюнците на котела, обаче ще ти кажа, че така камината ти изкарва по-голяма част от топлината директно през комина. Моята камина е същата като модел, марка Дипломат. Ако и сложиш клапа на комина и като разгориш я "задушиш"(запечаташ) да почне да гори слабо и да отдава ще видиш колко по-добре ще ти гори и много по-ефективно и икономично разбира се.
maxuel82 - специалист
А откъде да купя клапа или да си я направя ! Иначе като се разгори целия пламък ходи в комина :?
srusev - специалист
Ще видиш ще има много голяма разлика в ефективността. Баща ми е правил клапата. Така я направи, че да притваря 80тина процента от газовете. Само незнам как си с комина и дали няма да ти пуши. При мен (къща) няма ама мирис на дим.
hailo - специалист
maxuel82 написа:
А откъде да купя клапа или да си я направя ! Иначе като се разгори целия пламък ходи в комина :?
Продължавай да слушаш нелепици и ще видиш докъде ще те докарат , тогава и аз няма да мога да ти помогна :)
srusev - специалист
hailo написа:
maxuel82 написа:
Продължавай да слушаш нелепици и ще видиш докъде ще те докарат , тогава и аз няма да мога да ти помогна :)
Приятел ще се направя, че не съм чул забележката ти, защото не се смятам за експерт, но ще те помоля да ми кажеш ти палил ли си такава камина някога. Аз го казвам от личен опит и ефекта е много голям.
hailo - специалист
srusev написа:
hailo написа:
maxuel82 написа:
Приятел ще се направя, че не съм чул забележката ти, защото не се смятам за експерт, но ще те помоля да ми кажеш ти палил ли си такава камина някога. Аз го казвам от личен опит и ефекта е много голям.
Това което съм написал не се отнася за теб srusev ,разумно е да има клапа но по добрият вариант е да е на самата горивна камера ,а Макс ще се сети за какво иде реч .
Не само съм палил камини но и ги правя и то от всичките им разновидности. :)
srusev - специалист
Точно става дума за клапа над горивната камера!
hailo - специалист
srusev написа:
Точно става дума за клапа над горивната камера!
Не над а монтирана на димозборника на горивната камера приятел. :)
filmatoplo - майстор
Има някъде тук една тема точно за направа на клапа , със снимки , ако някой може да я издири :? името май беше -Направа на клапа :?
maxuel82 - специалист
Днес разкачих единия радиатор да му дам малко наклон и като източих водата много миришеше и беше потъмняла и затова източих цялата система като преди това оставих помпата за около 30мин включена да разбърка бозата :-D Нормално ли е това :

Прикачен файл

Picture 018.jpg
Picture 018.jpg (36.27 KиБ) Видяна 4236 пъти
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: