Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kapcom - помощник
Здравейте, имам следната молба за помощ (не съм супер майстор и затова питам): наскоро закупих на старо котел на дърва - 30кват., който искам да ползвам само за топленето на 1000л. вода (2*500л) през лятото и молбата ми е следната: Помогнете ми с информация и по възможност с някаква схема по следните въпроси:
1. Как да свържа котела към двата бойлера?
2. Какво да представлява системата откъм части, възли и всичко което трябва да се включи в нея. Идея и каква помпа да се ползва.
3. Как да комбинирам слънчеви колектори с котела за топленето на бойлерите, без да се ползват топлообменици. Имам изградена система от 10 слънчеви панела, обаче не е вързана май като хората и смятам да я почна наново. Та затова направо да я съчетая с "новата" придобивка.

Благодаря Ви предварително за помощта.
За котела, знам, че е на старо:)

Прикачен файл

termosist.jpg
termosist.jpg (49.86 KиБ) Видяна 4510 пъти
kapcom - помощник
Можеш ли да ми помогнеш с идеи и съвети?
В предишни теми, за отопление на басейн, разбрах че си реши проблема на хотелчето си, така че ако имаш идея помогни.
Bobivan - специалист
Ако му помогнеш с пари вероятно ще бъде доста по отзивчив...а пък ти ще си избиеш инвестицията с евтината вода за хотела.....даааа... :lol: :lol: :lol:
kapcom - помощник
Ми на мене ми се струва, че форума е "направи си сам" :?
И нали се сещаш, че ако исках да му помогна с пари нямаше да пиша тук! А пък пиша щото такива дето взеха пари не помогнаха - сещаш ли се?

Много моля ако нямате идея по този проблем не пишете в темата.
Последна промяна от kapcom на ср ное 24, 2010 9:06 pm, променено общо 1 път.
Bobivan - специалист
Ами прави си го.... :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Не каза от къде си , ако си близо да се види на место :wink:
kapcom - помощник
filmatoplo написа:
Не каза от къде си , ако си близо да се види на место :wink:
Абе ти веднъж се представяш за хотелиер с хотели на първа линия и басейни, а сега си майстор дето иска да ми вземе парици???
Моля те чети по-горе проблема ми ако можеш помогни ми, ако ли не пари от мен няма да видиш!

И по леко с хотелите с басейни :) :) :)
kapcom - помощник
:-D
Последна промяна от kapcom на ср ное 24, 2010 11:55 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аман от мнителни анонимковци! Защо си мислиш, че питайки тук ще получиш по-добра информация отколкото ще ти даде Филма на място? И защо мислиш, че ще ти вземе париците заради един оглед и консултация? Или си мислиш, че ако му се покажеш кой си, той ще разпознае в тебе върл конкурент в хотелиерския бизнес и ще иска да ти пречи? Извинявай, че запалих, ама аз също съм попадал в такава ситуация и ми е било доста обидно. За това - излизам от тази тема!

Тема "Съвет за топлене на 1000л. с 30кв. котле." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: