Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте , от скоро имам горелка на пелети , която работи перфектно , обаче имам проблем със стайния контролер (седмичен програматор). Джаджата е "хъниуел" СМ 927. Когато достигне зададената температура започва едно постоянно включване и изключване на горелката , базиках по настройките , но нищо не се променя . Ако някои има нещо подобно да даде акъл , кво да правя?
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
LazarGanev - "Велик майстор"
Задачата на стайния темостат е точно такава - да включва и изключва горелката за да поддържа зададената стайна температура. Колко често ще става това зависи от много фактори - минимална мощност на горелката, мощност на инсталацията, външна температура, топлозагуби на помещенията и др. Това, което си ни предоставил е крайно недостатъчно като информация, най малкото поне липсва едно канче с боб за да можем да гадаем.[/url]
Bobivan - специалист
Гадаейки-нека стайният термостат да управлява помпата,а горелката да получава температурата от някакъв контактен на топлата вода...
Иначе 927 е добър модел,с 6 събития/ден...,голям екран с подсветка... :lol:

П.п-може да пипнете и сервизните настройки на 927,мисля че можеше да се променя хистерезиса....
LazarGanev написа:
Задачата на стайния темостат е точно такава - да включва и изключва горелката за да поддържа зададената стайна температура. Колко често ще става това зависи от много фактори - минимална мощност на горелката, мощност на инсталацията, външна температура, топлозагуби на помещенията и др. Това, което си ни предоставил е крайно недостатъчно като информация, най малкото поне липсва едно канче с боб за да можем да гадаем.[/url]
Инсталираната мощност е 12 кв , котлето е 21кв , горелката Ерато GP20 , става въпрос за едноетажна къща , плътна тухла на 25 см и дервена двукатна дограма .
Иначе знам за какво служи стайния термостат , колега , Исках съвет за настройките на термостата , защото тоя дето ми го монтира и върза явно знае колкото мен , а не обследване за енергиина ефективност . БЛАГОДАРЯ
Bobivan - специалист
"защото тоя дето ми го монтира и върза явно знае колкото мен , а не обследване за енергиина ефективност"-на какъв език е това ???? :? :? :?
Bobivan написа:
"защото тоя дето ми го монтира и върза явно знае колкото мен , а не обследване за енергиина ефективност"-на какъв език е това ???? :? :? :?

Исках да кажа , че хората монтирали автоматиката , не са на ясно като гледам .
Bobivan - специалист
С какво да са наясно?Работи ли ви термостата?Обясниха ли ви основните функции? :? :? :?
filmatoplo - майстор
Дааа, интересен казус . :)
DELIK - напреднал
Тонка, едно скромно предложение: когато температурата стигне до зададената стойност и стайния термостат изключи, пусни за малко някакъв друг отоплителен уред/ напр.духалка/. Ако горелката пак се вкючва и изключва често проблема вероятно е в термостата.Ако положението се оправи, според мен бързо ти изстива стаята и това води до често on/off.

п.п. Искам де попитам и по-знаещите от мен дали тази "проверка" е коректна.

Тема "Автоматика на парна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: