Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Norek1 - специалист
Еди като писах на фирмата тия модели + още няколко ми предложиха ама не казаха, че са на 100В, карай аз вече си зех решение и то е Дайкин :) след няколко месеца :)
olas_m - помощник
Здравейте,
Моля за малко акъл от специалистите.
1. Колко е минималната необходима денивелация между вътрешното и външното тяло но климатика? (м/у тръбните връзки на двете тела)
2. Колко е оптималната и максимално допустимата? (при~3м тръбен път)
3. Мога ли да монтирам вътрешното тяло под прозорец - на h ~ 1,4m. Знам, че звучи странно, но имам специфични ограничения .
Тези данни са за спалня ~18м за която мисля да монтирам обикновен неинверторен климатик 12.
Основната ми грижа е да е здрав, а не толкова икономичен модел. Защото се ползва само ~7 часа а има и изолация но прозорците са около 5м2.
Благодарен на всякакви съвети.
ArturDent - Почти Безобиден
1. Зависи от климатика ама 10-тина метра може. ;)
2. Виж 1. При 3 м - 3 метра ;)
3. Има подови климатици (като радиатор), които са по-ефективни. Виж такива
4. Какво значи че ще се ползва "само" 7 часа. То един климатик реално толкова работи на денонощие, че и по-малко. Инвертор ти трябва при ниски температури.
olas_m - помощник
ArturDent написа:
4. Какво значи че ще се ползва "само" 7 часа. То един климатик реално толкова работи на денонощие, че и по-малко. Инвертор ти трябва при ниски температури.
Майсторе, да пази господ от "майстори". Говоря за неинверторен! :wink:
dundurma - специалист
olas_m написа:
ArturDent написа:
Майсторе, да пази господ от "майстори". Говоря за неинверторен! :wink:
от поста ти разбрах,че не търсиш климатик а духалка.артур правилно ти е казал -инвертор.а ако наистина ще го пускаш само 7 часа,то моя съвет е-НЕ СИ КУПУВАЙ КЛИМАТИК,защото после ще плюеш хубавата техника.нищо лично ма..........................а ако наистина искаш топлина и комфорт-ДАЙКИН,МИТСУБИШИ,ТОШИБА,ФУДЖИТСУ,а ако си с големи претенции без познания-НЕО,ДЕО,ГЕО.ОСАКА,ВАМПУМ И ТАТЪРЛЪ БАХАРЛЪ.........................или като мен-четеш,питаш и се възползваш от съветите на ЕДИ,ВАНКО68,ВЕЛЕВКЛИМА и др.
olas_m - помощник
dundurma, имах инверторен "Панасоник" 12, не помня в момента буквите. Към 1300 лв без монтаж. Монтирах го и за 3 години се поврежда 4 пъти, без да съм го товарил много. Не е работил на охлаждане, а за отопление не повече от 20С. Помещение ~ 14 м2!!!! Само при "топло време " ~ над 0С, съм отварял напълно дневната ~30м2...
.От сервиза отказваха да ми го сменят. От фирмата/представителството на гара Искър.... там не те пускат да влезеш!?!? На четвъртата година сдаде багажа. Един каза, че е компресор ... още ~650лв..... е кафа! Смених го наскоро с Дайкин. Пак отоплявам приблизително същата площ. Не изключвам, сменям режима 17-18С през деня, вечер 20-22. Засега не мога да кажа дали е по икономичен. Да мине зимата ще направя оценка.

Не виждам смисъл обаче да слагам в спалнята пак инвертор. Наплашен съм от качеството им. В същото време имаме два малки за кухнята и детската стая, които са куче марка - Нео и Елит и там отоплението е доста по- добро да не говоря, че са от 5 години , и работят ~7-10часа. Харча им не е много по голям от инверторния, мерили сме, но и двете помещения имат по една външна стена.
Иначе и аз бих скочил на Тошиба. Ама нали все искаме да не се харчим много! :cry:

Тема "Относно климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: