Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
subzero - специалист
някои може ли да ми обясни как мога да си намеря точно определен рег. файл и да го изтрия и дали ще стане това което съм замислил аз? бях си инсталирал програма триал версия с 15 дена пробен период и доколкото аз предополагам че за да не може при изтриване и отново инсталиране да имаш отново 15 дена пробен период остават рег. файлове непокътнати от uninstall. а за съжаление сега немога да отделя толкова пари за да си купя програмата а за крак не искам и да чуя :) някои ако има някакви идей моля да сподели :)
ArturDent - Почти Безобиден
Определен рег. файл не можеш да намериш... штото нйема...
subzero - специалист
добре а как мога да намеря този които е за програмата или как да се реша проблема по друг начин? естествено преинстала на ундолса не е алтернатива :)
velsi - Почетен майстор
Пускаш програмата regedit, натискаш F3(find), пишеш името на програмата и търсиш. Обикновено все излиза по нещо. И триеш. После пак F3 и така докато ти каже, че няма повече записи. Понякога обаче информацията за триал периода може да е поприкрита или криптирана и може и да не успееш да я излъжеш. Но пък не пречи да пробваш.
BAlexandrov - специалист
Много е вероятно и да не е запис в регистрите, а файл някъде по диска...
Пробвай някоя програма за деинсталиране - YourUninstaller или нещо подобно беше или CleanSweep, за да я анализира и изтрие както трябва. Най-добрия вариант е - виртуална машина, правиш и копие, инсталираш и ползваш там и като изтече правиш пак копие на оригиналната и така...
... Или информацията е записана в регистъра в ключ, който няма нищо общо с името на програмата...
subzero - специалист
velsi пробвах по твоя начин но нищо не стана :( като я запиша отново и ми помни че ми е изтекъл периода. BAlexandrov би ли ми обяснил малко как да си направя "виртуална машина" че да се получи това което искам? ако разбирам идеята май е нещо както се правеше преди с игрите и им правиш виртуален диск с demon tools. обясни малко плс
subzero написа:
BAlexandrov би ли ми обяснил малко как да си направя "виртуална машина" че да се получи това което искам?
VMWare или Microsoft Virtual PC
+ Google

;)
sspoko - специалист
без да съм много сигурен в това което предлагам но за проба ако възстановиш системата в точка преди инсталацията на програмата
sspoko, наистина "не си сигурен", нали ще се оакат нещата, които са инсталирани след това.
Ако програмата е толкова ценна - май най-добре с виртуална машина.
Тая на VMWare работи доста по-добре (по-бързо).

Тема "рег.файлове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: