• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Уважавам мнението на колегите в случая , но котлите не :)
Знаем за това :-D
filmatoplo - майстор
Двама мои роднини и един приятел изгоряха с такива котли , и още няколко човека , купени от Интерметал, между другото сега има 1 върнат там . :) Лошото е че монтирах 3 броя за една седмица (единствените-никога вече), и след това се видя резултата -само ако знаех :evil:
filmatoplo написа:
Двама мои роднини и един приятел изгоряха с такива котли , и още няколко човека , купени от Интерметал, между другото сега има 1 върнат там . :) Лошото е че монтирах 3 броя за една седмица (единствените-никога вече), и след това се видя резултата -само ако знаех :evil:
Добре де ,кажи какви са проблемите,които имат тези монтирани от теб котли?
Аз дълго време работих в Термолукс(фирма партньор на Дека Трейд,т.е.втори вносител на котлите Демрад) и съм продавал и монтирал такива котли.Имам впечатление от много монтажници и мои лични за тях.Продавали сме над 30-40 котела на сезон(в силните години).На моята майка монтирах такъв котел(34,9кВт.) и да ти кажа работи без забележки,при положение ,че съм го монтирал на комин фи120-130 не повече от 12-13м висок.Котлето подържа 80-85гр изходяща и налягане 1,5 студено до 1,7бара в работен режим.Нямам абсолютно никакви забележки.Няма и недоволни клиенти на които съм им продавал такъв котел,а срещам само положителни мнения и суперлативи за котлите.Кажи ми как тогава да повярвам на твоите твърдения като всичко е минало през ръцете и очите ми.Ти и Чумата сте единствените хора ,които отричате този котел,а той дори не го е монтирал.
Кажи какви са били дефектите на котлетата,дай малко по конкретна информация.От тебе чувам само едно необосновано отричане и нищо конкретно :|
filmatoplo - майстор
Термолукс купуват от Харманли , само че преди са имали проблеми , и после променят конструкцията и ходовете в котела , има 3 години или повече от тогава , ако аз съм купил от тези които не работят -съгласен съм .Но веднъж опарен как да дръзна пак :) Ако видя монтиран да работи без пушаци,да си вдига без проблем градуси , може би ще се съглася с теб , но никога вече на клиент . :) Аз съм по Атмосите,Виадрусите -никога не са ме подвели. :wink: Наблюдавал съм ги -до 30 киловата горе долу се справят , но тези най големите 8 секции са пълна скръб , има и такива с 10 секции -те пък са рак. :)
filmatoplo написа:
Термолукс купуват от Харманли , само че преди са имали проблеми , и после променят конструкцията и ходовете в котела , има 3 години или повече от тогава , ако аз съм купил от тези които не работят -съгласен съм .Но веднъж опарен как да дръзна пак :) Ако видя монтиран да работи без пушаци,да си вдига без проблем градуси , може би ще се съглася с теб , но никога вече на клиент . :) Аз съм по Атмосите,Виадрусите -никога не са ме подвели. :wink:
Термолукс не купуват от Харманли,а са много тясно свързани с Дека Трейд Пловдив.За около 3 години аз правех всичко в Термолукс и всичко ми е до болка познато.Това с което съм работил и съм се убедил в качествата му,мога да гарантирам за него.В това отношение тези котли са един от много добрите продукти на фирмата,наред със слънчевите колектори,радиаторите Калдо и разбира се лирите за баня,които са собствено производство на фирмата(другите продукти са внос).Така че за тези продукти никой не може да ме убеди,че не са хубави ... Както в момента никой не може да ме убеди,че бойлерите Елдом не стават.
naskov - майстор
Оставам с впечатлението, че говорите за различни видиве котли. Солитек нямат повече от осем секции.
А и максимум имат 8 секции.Модела е 60S и се води 69.8 кW на въглища.Другото ,което е характерно за тях е ,че са с по високи глидери от У22-ката на Виадрус.Това прави камерата им по-голяма и спо голям отвор при вратата(по удобно е ).Модела се доближава до У 26 -ицата повече.Вярно е и друго,че най-продаваните модели са 34,9 и 46,5 кW (на въглища,на дърва съотв.21 и около 30кW) и нямам много впечатления от по-големите модели.Но самия факт че се продават в пъти повече от Виадрусите трябва да ти говори нещо(да така е !).
naskov написа:
Оставам с впечатлението, че говорите за различни видиве котли. Солитек нямат повече от осем секции.
Така е най-вероятно се бърка с някои други котли,макар и да не се сещам за модулни котли с повече секции.
filmatoplo - майстор
Самия чугун е калпав , не усвоява добре топлината , назад не гори добре в камерата ,подлъгах се тогава от цената -1700 лв за 69 киловата .
filmatoplo написа:
Самия чугун е калпав , не усвоява добре топлината , назад не гори добре в камерата ,подлъгах се тогава от цената -1700 лв за 69 киловата .
Така е ,прав си за чугуна,но топлообмена си е наред.Това за горенето обаче си е проблем на всички големи модулни котли.При все това котела си работи добре,поне тези които съм виждал да работят.За мен недостатък е малкия фукс(фи 160)на тази мощност.Според мен на моделите над 46,5кW им е нужен вентилатор за да достигнат мощността си.
Само че нали се сещаш,че това важи за всички подобни котли.
Единствено за чугуна съм съгласен ,че не е от най-доброто качество.Един колега счупи ухото на един котел,натягайки шпинката горе на секциите прекалено много и заварчика му каза,че не може да го завари,понеже чугуна не е високо качество а евтин сив чугун.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "СОЛИТЕХ котел твърдо гориво проблем солитех solitech" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: