• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
toni_g79 - специалист
взимаш една летвичка 3х1см(промерно или както ти харесва) с необходината дължина,един байц близък до цвета на пода,лепиш,боядисваш лакираш и си готов !!! :wink:
Chefo77 - майстор
rdx написа:
Не е крив,от снимката е такава илюзията,защото не са равно отрязани крайните паркетини.Паркета е пиланг,в тази стая.За лайсната-широката част върху паркета,а тясната във фугата надолу,така ли?Къде се лепи?За партета или за прага?
Лепи се за пода. Широката част към паркета, тясната - надолу.
Верно, че прилича на светлия пиланг. Не съм свикнал с този му цвят :)
Уф, сега виждам, че си от Варна. Кой ти лепи паркета, Ванко и Жоро ли?
rdx - специалист
Да,Ванко и Жоро.
Chefo77 - майстор
rdx написа:
Да,Ванко и Жоро.
А защо не ти дадоха вариант как да се завърши, и двамата са в час. Ще им се карам ...
rdx - специалист
Приказваха за някви рязани первази,нещо не ме кефят.(первазите,момчетата са точни)Рязано,кърпено...Това с лайсната така монтирана дали ще покрие пяната?Може ли да се повдигне малко?
Chefo77 - майстор
rdx написа:
Приказваха за някви рязани первази,нещо не ме кефят.(первазите,момчетата са точни)Рязано,кърпено...Това с лайсната така монтирана дали ще покрие пяната?Може ли да се повдигне малко?
Може, да.
Виж и този вариант - вертикалната лайсна е PVC ъгъчето, за което говорих малко по-горе. Представи си го "обърнато", хванато на пода и качващо се по дограмата.

Прикачен файл

P1100070_1.JPG
P1100070_1.JPG (244.68 KиБ) Видяна 5138 пъти
rdx - специалист
Oткъде да купя тия лайсни,къде има избор,във Варна?Г-образната 25х15 и 15х15?Ще ми трябват и преходни за голям преход,разлика в нивата 3-4мм.
pavkatay - майстор
Тук според мен подходяща би била преходна лайсна за едно ниво с цвета на прага монтирана под няколко градуса наклон ако е необходимо
Chefo77 - майстор
rdx написа:
Oткъде да купя тия лайсни,къде има избор,във Варна?Г-образната 25х15 и 15х15?Ще ми трябват и преходни за голям преход,разлика в нивата 3-4мм.
Ако кажеш къде живееш, можем да се сетим за някой наблизо. 25х10 има в почти всеки магазин за паркет или ламинат. Алуминиеви са, като освен сивото има в златисто и в 6 или 7 дървесни цвята - с фолио. Има и хром-никел. 15х15 PVC можеш да намериш със сигурност на "Любен Каравелов", над градинката, на ъгъла, на друго място аз лично не се сещам.
Павка, и това е вариант. Но и Г-то може да се повдигне. Което допадне на колегата повече :)
  • 1
  • 2

Тема "Фуга между паркет и Врата на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: