• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LZ - специалист
И мен ме интересува печката на отработено масло. На какъв принцип е? Ако може малко повече подробности.
сола 180 - специалист
Принципа е елементарен. Печката е най-обикновена нафтова печка,има и други подробности................ :-D :-D :-D :-D

Днеска по наше село застудя малко та припалих.Имам едно масло от компресори малииииииии как гори тва нящо не е истина....
bate_pleven - помощник
сола 180 написа:
Принципа е елементарен. Печката е най-обикновена нафтова печка,има и други подробности................ :-D :-D :-D :-D

Днеска по наше село застудя малко та припалих.Имам едно масло от компресори малииииииии как гори тва нящо не е истина....
Нали знаете че противозаконно горенето на отработени масла и крайно не екологично......
bate_pleven - помощник
filmatoplo написа:
Как ще изтива водата , нагласи термостата за помпата на 55 градуса и под тия градуси помпата ще спре и ще задържи в котела 55 гр .При повторно включване на горелката и помпата ще е по лесно стартирването . И за буфер може да се помисли :) но като не съм запознат със системата само наизуст гадая. :wink: Айде разбрах че до 70 градуса е нагласена горелката , после до колко спада водата :? тоест до колко градуса върти помпата , имаш ли въобще термостат и на колко е нагласен -бойлер имаш ли в контура .Имаш ли термоглави по радиаторите .
Разбирам че има някъкъв клапан да спирта въртенето на вода по радиаторите след като изтине под определените градуси, но какво ще помогне в моя случай след като гоирелката не включва поне 5-6 часа и водата изтива и в котела и в радиаторите. Температурата на водата спада до края 20-25градуса(зависи от времето)
За какъв буфер говориш?
Термо глави нямам и за какво са ми ако смея да попитам?
сола 180 - специалист
Бате Плевене стресна ме.Да не ми набухат някой акт.Я кажи кой забранява и на какво основание??????????Закон ли има или кво????
filmatoplo - майстор
Няма такова нещо -горелката следи температурата на водата и се включва веднага след като тя спадне малко под зададената .Горелката ти кой я контролира , от къде взима сигнал за он-оф .Ако е нагласена на 60 градуса -тя ще работи до достигане на тия градуси и ще намали ход или ще спре , но водата падне ли с 2-3 градуса трябва пак да заработи .Защо при теб прави такъв интервал и водата изтива :?Ако в настройките има да се наглася горна и долна граница -вдигни поне до 60-65 долната граница -трябва да си припомня инструкцията .
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе то е така, ама стайният термостат допълнително спира горелката, ако няма нужда от топлина. Така, че ако изолацията е много добра и термозагубите са минимални, стайната температура може да се задържи дълго време и горелката да не тръгне. Нещо ми се струва обаче, че работата не е точно така, както я описва Батето. Не мога да разбера след като горелката почива 6-7 часа, значи пали 3-4 пъти в денонощието, така ли? Как тогава успява да изгори 20кг пелети за денонощие? М? :cool:
filmatoplo - майстор
Предполагам че ги гори докато наново достига тези 70 градуса ,иска да се погледне и донагласи .Бойлер имаш ли свързан в системата -колко литра ако има и заради него ли я гласиш на 70 гр.
bate_pleven - помощник
Първо болер нямам в системата.
Второ, за стайния термостат сте абсолютно сте прави, самия той не пуска горелката да запали поради достигната температура в помещенията. Напрактика горелката наистина включва 2-3 пъти в денонощието.
Не я глася горелката на 70 градуса поради някъкви причини, просто тка съм нагласил водния термостат че да не вдига повече от тези градуси водата.
Разхода е такъв защото всеки път трябва да вдигне температурата на водата от 20 до 70 градуса.
Ако мога да спестя тиова кажете ми как да го направя?
Благодаря Ви предварително
Последна промяна от bate_pleven на съб ное 27, 2010 1:10 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябвало да вземеш 20кВт горелка, която има минимална мощност 10кВт. Твоята е с минимална мощност 15кВт. Може да сложиш буферен съд, но няма смисъл. В по-студено време ще включва по-често
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: