• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.

Какъв котел е най-добре според вас за отопление, при най-оптимално съотношение цена на горивото/обслужване или ако щете робуване на котела

34%
на твърдо гориво - дърва/въглища
18
15%
на газ
8
Няма гласове
на ток
38%
на пелети
20
2%
на пропан-бутан
1
Няма гласове
на нафта
11%
друго
6

Общо гласове: 53

dalgia - специалист
А за газ и когенератор.
http://www.ecopower.bg/products.htm
donnna написа:
нещо взе да ми писва с тези въглища и дърва...

като роб съм на парното цяла зима...

та мисля - дали ще мога да си улесня живота с 1 котел на пелети... към 40 кВ... какво ще ми излезе като пари и ако има някой с опит да сподели... чувам, че пелетите вървяли по 350 - 400 лв. за тон... има ли проблеми с доставките...

...
Определено ще си улесниш живота с една пелетна горелка. Котел FERROLI GFN 8 при максимална мощност на пелетната горелка (35 кв) ще изразходва около 25 килограма пелети на ден.
torbalan - Дървен философ
при твоя казус - май наистина най-добре пелетна горелка...
видял съм го завършено как изглежда... автоматизира се лесно...
боклука е в пъти и то много пъти по-малко...

иначе аз съм фен на термопомпите :)
filmatoplo - майстор
И аз съм за пелетите , но да открие качествено гориво на достъпна цена и с нормални доставки :wink: Определено става , говорил съм с клиенти с такива котли -средно за сезон им излиза 1500-2000 лв средно за 150-250 квадрата отопляема площ + БГВ .И тук си има инвестиция , ако ще се купува качествен котел , компромис е промяната на обикновен на твърдо гориво с добавяне на пелетна горелка .Естествено оригиналния ще е по икономичен и с по голямо КПД .После ако се съчетае с добре изолирана сграда и нискотемпературно отопление -водно подово , разхода ще е минимален , много надолу от горните цифри -наполувина .
sdeath - специалист
http://www.jterm.bg/kotli-na-peleti/pol ... ti-slimpel
Ето един пример с горелка, а иначе цените на пелетите наистина са най-ниски през лятото !
  • 1
  • 2

Тема "Котел на пелети/газ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: