mim написа:Ама е много вкусен. Няма такъв на пазара.
ммм присетих се за бабиния ми шипков конфитюр, но е зверска хамалогия правенето
- 1
- 2
Съвети за начинаещи готвачи.
teoto
- специалист
15 мнения в "Шипка за чай.Как?"
mit2markov
- специалист
- Мнения: 47
всички,които изказват мнение по даден въпрос,като мен например се базират на определени факти а не на бля,бля измислици.а който се съмнява в това,явно изказва мнение без покритие.цитирам-"природна аптека"издание 1981гна д-р димитър памуков и проф.христо ахтарджиев"
pet.kan
- специалист
- Мнения: 189
най-добрия вариант за запазване на витамините е студен извлек
сушените шипки се счукват в хаван и 1 с.л. се накисва от вечерта в около половин литър студена вода (правим го в стъклен буркан с капачка)
на другия ден се пие (по желание - след прецеждане и подсладяване с мед)
сушените шипки се счукват в хаван и 1 с.л. се накисва от вечерта в около половин литър студена вода (правим го в стъклен буркан с капачка)
на другия ден се пие (по желание - след прецеждане и подсладяване с мед)
petrov_belota
- специалист
- Мнения: 120
Шипка: Бодлив храст, висок до 3м. По клоните - многобройни съпровдно извити шипове. Листата са голи, текоперести, с 5-7 листчета, с къса дръжка, яйцевидни, назъбени и със сраснали с дръжката прилистници.
Плодовете са влакнести орехчета, обхванати от разрасналото се цветно легло, образуващо лъжлив плод - шипка.
Използваема част: Плодовете. Берат се при узряването - септември, октомври. Сушат се на сянка или в сушилня при температура ДО 100 градуса по С. Допустима влажност 12%.
Срок на годност на цели плодове - 1 година, рязани 1 година, млени - 6 месеца !
Ааа относно брендито -> предпочитам го с кола, и зависи какво е
Плодовете са влакнести орехчета, обхванати от разрасналото се цветно легло, образуващо лъжлив плод - шипка.
Използваема част: Плодовете. Берат се при узряването - септември, октомври. Сушат се на сянка или в сушилня при температура ДО 100 градуса по С. Допустима влажност 12%.
Срок на годност на цели плодове - 1 година, рязани 1 година, млени - 6 месеца !
Ааа относно брендито -> предпочитам го с кола, и зависи какво е

PostalDude
- помощник
- Мнения: 12
За мармалад ще останат ли шипки? 

- 1
- 2
Тема "Шипка за чай.Как?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!