• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
teoto - специалист
mim написа:

ммм присетих се за бабиния ми шипков конфитюр, но е зверска хамалогия правенето
Ама е много вкусен. Няма такъв на пазара.
mit2markov - специалист
всички,които изказват мнение по даден въпрос,като мен например се базират на определени факти а не на бля,бля измислици.а който се съмнява в това,явно изказва мнение без покритие.цитирам-"природна аптека"издание 1981гна д-р димитър памуков и проф.христо ахтарджиев"
pet.kan - специалист
най-добрия вариант за запазване на витамините е студен извлек
сушените шипки се счукват в хаван и 1 с.л. се накисва от вечерта в около половин литър студена вода (правим го в стъклен буркан с капачка)
на другия ден се пие (по желание - след прецеждане и подсладяване с мед)
petrov_belota - специалист
Шипка: Бодлив храст, висок до 3м. По клоните - многобройни съпровдно извити шипове. Листата са голи, текоперести, с 5-7 листчета, с къса дръжка, яйцевидни, назъбени и със сраснали с дръжката прилистници.
Плодовете са влакнести орехчета, обхванати от разрасналото се цветно легло, образуващо лъжлив плод - шипка.
Използваема част: Плодовете. Берат се при узряването - септември, октомври. Сушат се на сянка или в сушилня при температура ДО 100 градуса по С. Допустима влажност 12%.
Срок на годност на цели плодове - 1 година, рязани 1 година, млени - 6 месеца !

Ааа относно брендито -> предпочитам го с кола, и зависи какво е :)
PostalDude - помощник
За мармалад ще останат ли шипки? :)
  • 1
  • 2

Тема "Шипка за чай.Как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: