• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
kernel_daemon написа:
А в бетон? там как го хващаме?
Дупка с перфоратора и дюбел-опашка.
Johny - майстор
kernel_daemon написа:
А в бетон? там как го хващаме?
Стоманено пиронче и след това гипс.
PCL82 - майстор
Има специални пирончета с облицовани с пластмаса главички специално за целта. Може да се използва и двойнозалепваща лента.

Аз съм ковал със стоманизирани пирони, после гипсирам и махам пироните.
rebroto - специалист
Всякакъв начин при които нарушаваш цялостната структура на проводника е забранено в сички случаи и правила на електротехиката.То е ясно как всички бг майсторчета и особено тези на възраст си знаят само едно ...ковеш и гипсираш...И аз съм го правил но осъзнавам грешката си мисля повече да не го правя.А питането ми беше в смисъл по малко време за работа.повече свършена за кратко време ,и най-вече качествено и по всички правила.Купих си някакъв поялник за горещ силикон.Пробвах с него става перфектно ама трябва за целта по мощен и голям поялник ,щото с този дава голям разход на силиконови пръчки които са всъщност консумативите.Колеги дайте да си улесним максимално работата и подобряване на качеството.Защото все пак сме одговорни за пълната безопасност при експлоатацията на елактроинсталацията коята сме изградили.Моля всички който искат да подобрят качеството си на работа да помислят за най-добрия начин.Мисля че темата ще бъде заинтригуваща.Благодаря на всички
moimoimoi - майстор
по приложената по доло картина обяснете как се нарушава целоста на изолацията ако се забие пирон в мостовия проводник,след като около жилото остават два слоясизолация

пп:интересно ми е как залепяшс топъл силикон 3x4mm2,и колко души са нужни за това-двама държат а третия лепи :lol: -това като вица за смяна на крушка-4 въртятмасата а един държи крушката

Прикачен файл

.JPG
.JPG (8.17 KиБ) Видяна 10187 пъти
rebroto - специалист
Виш приятел ако си решил да се обесиш ще го направищ/Друг въпрос е как е по лесно и по правилно.Колко държи ли .еми държи а утре ще пробвам по големия поялник.Там нещата са доста по сериозни.Но неприятното е че отново трябва да се гипсира.Но избягваш най-важното.НАРУшАВАНЕТО НА ЦЯЛОСТА НА ПРОВОДНИКА.
moimoimoi - майстор
отиваш да правиш инсталация на място където няма ток-какво правиш?

пирона се забива в т.н. мост на проводника-ти май искаш да ни убедиш че ако един мостов проводник примерно 2x1.5мм го разцепиш на 2 отделни жила и си му нарушил.....как беше..целоста :? -нещо не ми се вярва-върху жилата остават винаги 2 непокътнати слоя изолация

пп:изключвам варианта ел.монтьора да е кьорав и да забива пироните през жилата
Johny - майстор
rebroto написа:
Всякакъв начин при които нарушаваш цялостната структура на проводника е забранено в сички случаи и правила на електротехиката.То е ясно как всички бг майсторчета и особено тези на възраст си знаят само едно ...ковеш и гипсираш...И аз съм го правил но осъзнавам грешката си мисля повече да не го правя.
Говориш глупости с гъза си. Като си такъв специалист защо питаш?
И за какво мислиш, е направен този мост между двете жила, за красота ли? Иманно за по-лесно закрепване. Много ти разбира главата от цялост на изолацията, само дето се правиш на умен и съвременен специалист. Ако искаш връзвай го с копринени панделки. :lol: :lol: :lol:
В. Петров - специалист
rebroto написа:
Купих си някакъв поялник за горещ силикон.
Такъв артикул - "горещ силикон" на българския пазар няма (но пък веднага се сещам за гръдните протези :lol: ). Да не би да имаш предвид "горещо лепило"?
Johny написа:
И за какво мислиш, е направен този мост между двете жила, за красота ли? Иманно за по-лесно закрепване.
Две жила от 2005г. насам вече няма. :) . . . Всъщност е направен, за да поддържа определено разстояние между двете жила. Достатъчно голямо (за да е малко топлинното влияние между жилата, които да издържат по-голямо натоварване), и достатъчно малко (за да се покрият изискванията за ЕМС).
Последна промяна от В. Петров на съб ное 27, 2010 12:41 am, променено общо 1 път.
vk - специалист
Вижте на картинката по-долу - различни приспособления за закрепване на кабел (пластмасови скоби и други)
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: