Всички имаме коли, нали ?
новия12 - специалист
привет колеги - имам клио 1.9д - 2001 . направи ми впечатление че като закачам акумулатора клемите искрят - има консумация ...премерих я и се оказа 150 милиампера... пробвах като откачих касетофона но нещата не се промениха...има заводски имобилаизер но ме съмнява да е с такава консумациа...
въпроса ми е - нормална ли е тази консумация при всичко изключено...???
torbalan - Дървен философ
аларма, компютри дето управляват двигателя?
такива неща има ли...

закачи акумолатора през амперметъра и наблюдавай какво се случва във времето...

примерно след пет - шест минути...
inspo - майстор
Не е нормална.
Нормалната е около 20 мили ампера.
Както казва торбалан, изчакай докато мериш отечката.
При мен като закача акумулатора, дава 300 милиампера отечка, а се оказа, че светва дисплея за да му настроя часа и датата. Свети известно време и като загасне отечката си идва в нормите :-D
Ако наистина имаш отечка все пак, закачи си уреда и вади и слагай пак на мястото им предпазителите докато разбереш от кой е . Така ще локализирш проблема.
stefan_gb - специалист
В момент на закачане на клемата на акумулатора може и да имаш и доста по голям ток в веригата , зареждат се много кондензатори в електроните блокове в колата. Наи вероятно нямаш проблем при 150 милиампера като се има впредвид модела на колата но все пак уточни от какво е консумацията и изчакаи при меренето поне няколко секунди.
Ники274 - специалист
може и плафона да е,обикновено се оставя вратата отворена :)
новия12 - специалист
мдааа... благодаря ви колеги... след няколко минути нещата си доидоха на място...около 30 милиампера...а това с отворената врата и със светещия плафон - първия път си беше точно така... :)

Тема "ВЪПРОС ЗА УТЕЧКА ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: