Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sirivailo - помощник
Здравейте,
по нещастно стечение на обстоятелствата изтървах капака на един гювеч и се счупи. Гювеча е семеен подарък и трябва да го залепя някак. Моля, дайте съвет какво лепило да търся - трябва да може и да се ползва след лепенето (да издържа на температура). Предварително благодаря.
илко илиев - специалист
има едно продават го в железарските магазини,тоест преставлява все една две парчета пластелин ,всема се от двете равни части и се меси докато се омесят хубаво.стяга след 24часа.Аз съм лепил тенджера с него и се готви на газов котлон няма проблеми,също и блок на автомобил също няма проблеми,нафтен резервоар алуминиев също издържа,би трябвало да стане според мен.
torbalan - Дървен философ
залепи го, но не го ползвай за готвене...
лепилата не са от най-полезните хранителни добавки :)

иначе аз керамика съм лепил с канаколит и всякаквите му производни...
PCL82 - майстор
Лепилото за което ти пише илко илиев се казва Poxipol. Има го в два варианта прозрачно за температури до 60 градуса и сиво за температури до 300 градуса. Съставките му са отровни!. Засъхва за 10 минути, а максимална якост добива за 24 часа. Понеже е гъсто е подходящо за изграждане на липсващи парчета, но не и за лепене на челни повърхности без липси. Устойчиво е на доста агресивни вещества, не провежда ток.

Канаконлитът е чудесен да събереш съда, ако не липсват парчета, но доколкото знам съдържа бензол и няма място при храните.

Погледни последната рецепта (на този сайт има и други интересни рецепти взети от стари книги):

http://www.kak-da.com/%D0%BB%D0%B5%D0%B ... D0%BE.html

Тема "Съвет за лепило за керамичен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: