Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
Въпроса ми колеги е следния.Помпата е три скоросна Grundfos.Имали готови устройства и модификаци за тази помпа които чрез следене на температурата да променят автоматично скороста на помпата.И каде ги има ако има такива.
ttttttd - специалист
Моята нее точно този модел.Иначе доста добро имфо.

Мерси:
filmatoplo - майстор
Така е Насков така е :wink: ма кой му се дават пари за хубава помпа , нали оня ден 1 тарикат не му се давали 400 лв за помпа :lol: Че от едната до другата има светлинни години -това не го гледа .
ttttttd - специалист
Нее проблема в парите колега.Помпата си работи чудесно но се случва заради домбаските въглища да се покачи температурата по ряско и минава 90 градуса при включване на трета скорост нещата веднага се оправят но по някое време пак трябва да се превключи на втора.Рядко се случва но ако има подобна екстричка защо да не си я купя.Вместо някой да го следи, това е идеята.
filmatoplo - майстор
Нямах теб предвид ТТТД, :) твоята инсталация ще я реши буфер дори и малък , а преди помпата 3 или 4 пътен смесителен вентил , така дори 90 гр в котела -през помпата и към радиаторите ще ходи винаги една и съща нагласена температура в рамките на 65-70 градуса , колкото се нагласи де . :wink: Ама това е друга тема . :)
ttttttd - специалист
filmatoplo.Можеш ли да ми дадеш инфо на това свързване.
filmatoplo - майстор
Atmos.cz има 42 схеми -първите 13-14 са такива .
ttttttd - специалист
http://www.atmos.cz/english/paliva-energie Разгледах ги. Трябва ли да има ел контакт които да пуска помпата при достигане на температурата, че ако върти постояно мисля че голям ефект няма да има.

Току що ми се обади приятел който се занимава с електроника и каза че е намерил подходящо управление за помпата.Силно съм обнадежден.http://www.boiler-control.hit.bg/+2_b32.pdf

Тема "Питане за помпа Grundfos" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: