• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
В статия N.134 за барбекюто има момент в който се оставят канали за скарата. Та въпроса ми е за тези канали:как се правят, издълбават ли се или просто трябва да се използват малки парчета от огнеупорните тухли? Другия ми въпрос е относно огнището. Трябва да се отлеят каменните блокове. Може ли да ми подскажете как? Благодаря :?
jordan7712 - помощник
каналите са м-у тухлите слага се повече разтвор и разстоянието се използва за скарата,а за плочите е нужно да се направи кофраж. И аз имам проблем понеже моето барбекю ще е в полузакрито помещение и искам да тегли по добре нещо като камина и ми казаха че има някаква извивка на комина :?
JuliS - специалист
не искам да отварям нова тема...затова пиша тук.
Имаме идея да изградим стена на верандада в която да вградим барбекюто. Дотук добре отдолу където ще стъпи ще отлеем плоча, отдушникът ще го направим ламаринен, но самият плот и мястото за скарата нещо ни се губи. Значи стената ще е от Итонг, но мястото за скарата да го отлеем ли или да използваме друг огнеупорен материал???
Нуждая се бързо от помощ, за която предварително благодаря!!!
JuliS - специалист
барбекюто е готово. Сложихме огнеупорни тухли.
Остана един единствен проблем - откъде да се сдобием със самата скара?? Продава ли се някъде тази решетка, или може да се направи от нещо?? Мислех си че скара от стара ел.печка ще свърши работа...но се оказа че размерът не отговаря!
bisplus - специалист
С арматура и електрожен ще стане супер.
JuliS - специалист
ами то супер, ама дай малко пояснения моля :-D
Колко ф да е арматурата и не е ли нужно покритие отгоре???така няма ли да раждясва???
bisplus - специалист
А ми инпровизирай! Не е нужно да има някакво покритие...истината е, че колкото повече пържолки мяташ отгоре толкова мо малко ще ръждясва...нали ще има мазане! :-D :-D
sxematon - напреднал
можете да вземете някоя и друга идейка от тук http://www.kozyheat.com/
има доста подробни схеми.
Galy - специалист
Da vi dam edna ideq...tova s pove4eto raztvor mejdu tuhlite ne6to ne mi se vidq ok i re6ih da postapq po sledniq na4in: Parviq red tuhli, varhu koito 6te stapi skarata si gi ostavih normalno debeli, fabri4ni, a reda nad tqh gi razrqzah nadlajno na dve...taka 4e da se polu4i ot edna tuhla dve. Izpolzvam tova 4e otgore stava po tanka i si prqva skarata po razmeri da stapi na parviq red tuhli...1:taka moga da si q maham i slqgam super lesno! 2: Postignah dobar efekt vizualno! 3:Spestih dosta kato sredstva, imaiki vpredvid 4e edna tuhla struva 3lv. 6te publikuvam snimki, zada stane po-qsno, pak i da vidite vse pak kak izglejda!

Моля, използвайте кирилица!
Аз не мога да разбера какво са тези каменни плочи на огнището, дето се изливат от бетон и арматура... Къде е камъка и въобще как стават нещата? Бетон добре...арматура добре..., ама нещо камъка ми убягва...
Предполагам се слага камък, защото не виждам как иначе ще издържи на горещината един гол бетон..., ама какви камъни и как точно се прави?
  • 1
  • 2

Тема "Пак за барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: