• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bate_pleven - помощник
сола 180 написа:
Бате Плевене стресна ме.Да не ми набухат някой акт.Я кажи кой забранява и на какво основание??????????Закон ли има или кво????
Дано не се бъзикаш че не знаеш!?
Първо на първо изгаренето на отработени масла/опасни отпадъци е АБСОЛЮТНО забранено за целия Еропейски съюз включително и в България.Има 3 места които имат право да го правят и основно това са циментови заводи. За тези забрани отговарят РИОСВ-та и МОСВ, а санкциите са убийствени (дано да не те хванат).
Плюс това отоплението на отработено масло излиза доста по скъпо от примерно казано с пелети.
filmatoplo - майстор
Дращи ме сега тая горелка :? , защо помпата я оставяш да работи до истиване на водата на 20 градуса :? да спира поне на 50 градуса-както и да стартира на толкова.Терморегулатор имаш ли на помпата -нагласи го на 50 да видиш резултата , от 50 до 70 по лесно ще набира , да же това 70 го намали на 65 гр , имаш котела -тествай го . :)
С парно ан ток, климатик или духалка. Зависи от това колко стаи ще отоплявам и каква е темтературата.
DELIK - напреднал
Herr, парното на ток ползвал ли си го или ЩЕ го ползваш.Ако си го ползвал би ли споделил мощност,сметки за ток? За комфорта е ясно :)
сола 180 - специалист
bate_pleven написа:
Плюс това отоплението на отработено масло излиза доста по скъпо от примерно казано с пелети.
Наистина не знаех, че е тплкова незаконно ама , че се крия вече щом казваш.

А ако м/у 40 и 60 лв на месец за 65 кв.м. ти е много не знам.За мен е евтино.Пък и няма инвестиция в пелетник.

Ей ся прочетох, пак си има вратичка:
Чл. 5. Забранява се:
3. третирането, включително изгарянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, водещо до превишаване на установените норми за допустими емисии на вредни вещества в атмосферния въздух;
А мойта печка не превишава вервай ми. :-D :-D :-D
torbalan - Дървен философ
няма как да не превишава, щом гориш масло...
bate_pleven - помощник
сола 180 написа:
bate_pleven написа:
Наистина не знаех, че е тплкова незаконно ама , че се крия вече щом казваш.

А ако м/у 40 и 60 лв на месец за 65 кв.м. ти е много не знам.За мен е евтино.Пък и няма инвестиция в пелетник.

Ей ся прочетох, пак си има вратичка:
Чл. 5. Забранява се:
3. третирането, включително изгарянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, водещо до превишаване на установените норми за допустими емисии на вредни вещества в атмосферния въздух;
А мойта печка не превишава вервай ми. :-D :-D :-D
Абе аз може и да ти повярвам, а дали от РИОСВ ще ти повярват това е друг въпрос, там требе да се докаже иначе казано трябва да се направи доклад от компетентните органи. По добре да не те пипват че няма измъкване вярвайми-в бизнеса съм с тези неща.
Я ми разкажи как постигаш месечни сметки по 45-50 лв.?
bate_pleven - помощник
filmatoplo написа:
Дращи ме сега тая горелка :? , защо помпата я оставяш да работи до истиване на водата на 20 градуса :? да спира поне на 50 градуса-както и да стартира на толкова.Терморегулатор имаш ли на помпата -нагласи го на 50 да видиш резултата , от 50 до 70 по лесно ще набира , да же това 70 го намали на 65 гр , имаш котела -тествай го . :)
Помпата си върти постоянно защото нямам клапан/термостат(или както се казва там) за нея, до година ще си сложа, но не съм убеден че ще помопгне.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бате, един термостат струва 20лв - слагай го сега, знаеш ли колко проблеми ще ти спести!
bate_pleven - помощник
LazarGanev написа:
Бате, един термостат струва 20лв - слагай го сега, знаеш ли колко проблеми ще ти спести!
Не въпроса в 20 лв, просто не съм наясно какво представлява това "чудо", как действа и по точно какво всъщност прави той. Как се монтира, трябва ли да точа парното или не? Все такива въпроси "балъшки" ще ме извинявате но вообще не съм наясно.
Моля някой да ми разесни по подробно.
Благодаря Ви предварително
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: