Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Поне 60* трябва да е буфера - при пиролизен котел добре
filmatoplo - майстор
Калин с какво ще загрява буфера , със слънце ли само :? зимата слънце ако даде господ -тогава ще има :? :)
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Калин с какво ще загрява буфера , със слънце ли само :? зимата слънце ако даде господ -тогава ще има :? :)
Слънце и камина с водна риза. Засега това са плановете. Ще съм с подово и конвекторни(или пък обикновени панелни) радиатори.
filmatoplo - майстор
За подовото съм , после вентилконвектори , може и комбинирано , само през подовото вода до 45 градуса .Буфера ако почетеш повече -и сам може да си го направиш -отворен съд с навити в него 3 броя серпентини .Кради идеи от Латенто .
kalin72 - майстор
Получих цени от представител на Регулус в Румъния:

DUOE 750/200-duplex, total volume of 750 l, 200 l DHW tank / 1850 eur ExWorks Bucuresti
DUOE 1000/220-duplex, total volume of 1000 l, 220 l DHW tank / 1958 eur Exwotks Bucuresti

Сравнено с това, което се предлага у нас, май излизат на сметка.
Само се чудя дали да е с heat exchanger или с потопяем резервоар за БГВ....кое е по-удачно за да имам винаги топла вода?
filmatoplo - майстор
Май не си струва толкова скъпо,по добре спести за изолация и другите компоненти , а съдовете си ги направи с нашенски .А инак кой ще ги достави от Румъния до тук :?
kalin72 - майстор
Е защо да ги направя с нашенски, като и те са на тази цена, минус 300-500 лева, примерно? Не е ли по-добре да имам качествен бойлер? Изолацията е включена в цената, разбира се.
И ще ида до Румъния да го взема , не е толкова далеч :)
filmatoplo - майстор
Не ме разбра , буфер с 2 серпентини Сънсистем 800 литра е около 1400 лв , допълнително външен пластинчат топлообменник за 100-200 лв , помпа за 130 и си готов .Със спестените пари си направи другата част от инсталацията .500 литров с 2 серпентини пък е 1200 лв .
kalin72 - майстор
Разбрах те, но кой точно модел на Сънсистемс е този за 1200 лева??
Това, което аз гледам в момента, е ценовата им листа, и там цените на 800 литра двусерпентитен бойлер започват от 2400 лева....

Тема "Продукти на Regulus у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: