Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Армагедон - специалист
Как да се справя с миризмата идваща от подовия сифон в банята ? Сифона е от тези с пластмасовата чашка. Не ми се иска подмяната му, защото теракота е на 3 години. Интересното е че миризмата се явява на моменти. Един път в месеца съпругата ми го третира с препарат за почистване. Добре е че имам прозорец в банята, но искам да премахна проблема :?
sasooooooooo - "специалист"
Сипвай редовно вода в сифона. Когато се изпарява, водната тапа изчезва и се отпушва откъм миризма :evil:
При мен ситуациятя е подобна - имам 2 сифона с чашки в банята, единият е под душа и водният затвор е винаги пълен. Вторият е пред тоалетната чиния и почти не се мокри, пресъхнал е през повечето време. По принцип канализацията при мен не мирише, но понякога-рядко, но се усеща. Заимствах една идея от новия апартамент на брат ми - скъпи, огромни и грозни маркови сифони в банята му, но с поплавък против миризми. С две думи, пуснах в пластмасовите чашки по едно топче за пинг-понг, изпълняващи ролята на поплавък. Като се изпари водата, топчето ляга в тясната част на конусната чашка и затваря отвора. Като се пусне водата, то изплува нагоре и водата си тече без проблем в канала. Единственият недостатък е, че докато се къпя, топчето леко трака в решетката върху него. Имах съмнение, че ще се намали дебита на канала, но оттичането на водата е абсолютно със същата скорост. Ще постна и снимки, ако някой иска да види как изглежда сифона, но съм в командировка до петък. Надявам се, че идеятя ми ще е полезна. :roll:
jekasus - майстор
Ще пробвам тази идея :) Добре ,че повече чашки са конусни.
sasooooooooo - "специалист"
Да, доста находчиво :!:
Армагедон - специалист
walker.... гениално решение :!: Мерси :!:
Делян - специалист
Наистина тарикатска идея. Ще чакаме и снимките.

Тема "кофти миризма ....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: