• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте.Опитах да си направя цветомузика обаче диодите светят доста слабо от какво може да е .Закачил сам последователно 3 сини диода 3.7в с резитор 680ома за колоната на буфера напрежението е 12-13в. Моля хора помогнете :)
piron45 - майстор
Щом са последователно и ти светят слабо намали съпротивлението и ще започнат да светят по силно :lol:
а можеш ли да ми кажеш какъв да взема ?
ELEMENTAL - специалист
Вържи им 100-150 омов резистор на диодите.
мерси елементал днес ще отида да купя .
Във youtube гледах ето този клип http://www.youtube.com/watch?feature=iv ... o6w0ryH2dw и много ми хареса защото няма да има значение колко е усилен буфера , та бихте ли ми каза ли от каде да купя този транзистор TIP31 или поне с какво да го заменя ,а и след като сложа jack-a в лаптопа има ли вероятност да изгори аудио картата ?
a_anastassov - специалист
jokero написа:
Здравейте.Опитах да си направя цветомузика обаче диодите светят доста слабо от какво може да е .Закачил сам последователно 3 сини диода 3.7в с резитор 680ома за колоната на буфера напрежението е 12-13в. Моля хора помогнете :)
Това не е цветомузика, а осветление на субуфера. Цветомузика значи нещо (светодиод или лампа) да свети с ритъма на музиката.
a_anastassov - специалист
jokero написа:
...транзистор TIP31 или поне с какво да го заменя
TIP31 можеш да го замениш с всеки NPN транзистор, който отговаря на следните условия : 40V, 3A и усилване по-голямо от 25.
а дали ще ми изгори аудио картата на лаптопа питам ,защото един познат ме наплаши а ни ми се дават пари за друга :)
  • 1
  • 2

Тема "LED speakers" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: