Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
NeoBoss - специалист
даа умното коте е най добрия вариант... но при положение че се ходи само за през уикенда задържането му там е доста трудна задача ..... :)
както и това че няма как да я дресираш тая котка да го прави та трябва да разчиташ на собствения и инстинкт , та някой потомък на твоята котка може да е от полза :)
muncho - специалист
Аз някъде бях писал за едни капани... помагат ,донякаде. Тази година пак започнаха да се появяват купчинки пръст в тревата.Леко полудях :axe: . В една агро аптека ми предложиха да купя "далиция" или "дарлиция",не си спомням как го нарече точно жената която работи там,но на опаковката пише името на активната съставка..Представлява алуминиев флакон с 30 сиви таблетки за 12 лв. . Силно отровно е и трябва да се работи с ръкавици и да се пази от деца! Смърди отвратително,но се издържа.Та като забележите купчина или следа от къртица ,сляпо куче или каквато там копаеща гад,разравяте леко ,поставяте таблетка в прохода на гадината и заривате с пръст.Така на местата където има следи от тези твари им сипвате да хапнат.Една седмица всяка сутрин имаше нова следа от тунелче на кърт.Като заредих въпросните таблетки -вече трети ден е рахат,няма камари пръст ,няма тунели и не ми изчезва водата като поливам. Ето как изглежда въпросния препарат:
Изображение
Последна промяна от muncho на вт май 03, 2011 10:53 pm, променено общо 1 път.
stoycho.dadao - специалист
това и аз го ползвах преди 2 години и съм много доволен от него. като го сложих след 30 минути един умрял къртик се печеше в средата на поляната :-D . от къде го взе, че не мога да го намеря. мерси
muncho - специалист
Ами от аптеката в с.Царацово,но беше последно .Провери в агроаптеката на гара Филипово.Доста е заредена>
stoycho.dadao - специалист
мерси много. само за информация къртиците не го ядат. това под въздействието на влагата в почвата изпуска силноотровен газ, който по каналите се разнася и ги убива. по съвет на спец. дето ми го даде предния път след като се разрови хубаво дупката се слагат по 1-2 хапчета в двата отвора, слага се някакво парче наелон или др. което да спре газа и се заравя хубаво с пръст. за по- сигурно на произволни места в двора пробих дупки 20-25 см.дълбоки и там по 1-2 хапчепа ,закопаване и стоене настрана най-малко 2 часа. ако гледате през прозореца ще видите как на места стават леки експлозийки и газа излиза. успех
ebahti - майстор
Е това ми донесе котката тая сутрин :roll:

Прикачен файл

Picture.jpg

Тема "Помощ нападнаха ме къртици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: