Съвети за начинаещи готвачи.
Ivo_Dinkov - специалист
Така, почваме с необходимите продукти за 8 порции:
1 голяма ябълка
5 кисели крастаставички
1 средно голяма глава лук
2 кутии майонеза(400- 500мл)
300- 400гр шунка или шунков колбас


Първо обелваме шунковия колбас и го сцепваме на две:

Изображение

После нарязваме на тънки лентички шунковия колбас, които пък срязваме на две:


Изображение
Изображение

Сцепваме на две краставичките и нарязваме и тях на тънки лентички:

Изображение

Главата лук я обелваме, почистваме и сцепваме на две, след което я режем на мноого тънки дъгички. След това ги режем на още две- стават четвърт- дъгички :)

Изображение

Следва ябълката- измиваме я, сцепваме я на две и махаме семките.
Нарязваме я на филиики:


Изображение

А тях- на лентички, които пак делим на две напречно:

Изображение

Изсипваме краставичките, шунката, ябълките и лука в дълбок съд и разбъркваме смело.

Изображение

Сипваме и майонезата:

Изображение

Разбъркваме добре:


Изображение

И насипваме в кутия, която след това оставяме за 10- 15 мин в хладилник, за да се охлади леко салатата:

Изображение

Добър апетит!

Изображение
wizli - специалист
Браво колега,
ще кажа на жена ми да погледне рецептата.

Въпрос: Ти готвиш за кеф или няма кой?
Ivo_Dinkov - специалист
:) За кеф. Принципно жената готви, а аз само мрънкам, че това и онова не се правело точно така и кога ли ще ме набие с тигана :-D
Снимките ги правих с идеята да спретна една страничка с лесни рецепти за мъже, но за сега не намирам време да я реализирам :?

Тема "Италианска салата...без макарони :)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: