• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bunsyss - напреднал
Не ,никой не ми е казвал, как е другото му име.Аз съм купувала разсада от онлайн магазин ,т.к нямам време да ходя по разсадници и да избирам. :) Докараха ми ги с куриер и всичко което съм научила за отглеждането му е от интернет.Но не бях чела ,че това явление с почервеняването на листата е нормално .
ArturDent - Почти Безобиден
А кой е онлайн магазина ?
Martin.P - специалист
Ligustrum ovalivolium Aureum 2.80 лв. ... леко си се минал с цената, но вече няма значение.

Птиче грозде казват на Ligustrum Vulgare, който има по-продълговати листа, опадващи изцяло през зимата т.е. той не е полу-вечнозелен. Този вид връзва плодове, подобни на боровинки и вероятно за това му казват Птиче грозде. Артър, твойто не е Ligustrum Vulgare, а Ligustrum Ovalifolium.
Градинар - специалист
а Ligustrum Ovalifolium не дава плодчета :-)? примерно малки пурпурни до черни.

Да във всяко село може да се чуят и различни други имена. Именно заради това боравим с латинските.
Martin.P - специалист
Знам ли, може и да връзва, но аз още не съм го виждал с очите си, макар да наблюдавам в района на Лозенец, София и доста дърти екземпляри, заприличали на дървета, поради липса на грижи. Vulgare от друга страна плододава, като лудо... затова и предпочитам да осициирам името "Птиче грозде" само с последното. Пък и е малко тъпо и двата вида да наричаш с едно име, при положение, че са доста различни.
Spassow_lbg - специалист
Аз взех 200 корена пак онлаин от този сайт.
всичко се разви перфектно, а цената беше на 0.70 бройката.

http://hrasti.com/

да питам само как се разсява лигуструма,
топнах няколко клонки във вода но изсъхнаха, трябва да има някакъв друг чалъм?
ArturDent - Почти Безобиден
Spassow_lbg, аз пък си направих офф-лайн разходка до hrasti.com и си ги взех 500 бр. по 0.7 лв.
Ей така да видя какво има друго и да се заредя с идеи.
Взех си още (за подправки) къри (3 лв.) и мащерка (3 лв.) с аромат на лимон.
Кърито е доста голямо, доколкото разбирам.

П.П. Martin P., доста хубав сайт сте направили. От моята уста звучи като голяма похвала. Обикновено няма български сайт, който да ми хареса. Все нещо му липсва.
Градинар - специалист
Spassow_lbg написа:
да питам само как се разсява лигуструма,
топнах няколко клонки във вода но изсъхнаха, трябва да има някакъв друг чалъм?
Юни-Август, когато изрязвате за пореден път, си отделете резници, гледайте да не е само тазгодишен прираст.
Вземете една щайга, може да е пластмасова, може дървена или сандък със сходни размери. Сложете отдолу добре угнил оборски тор и допълнете нагоре с пясък.
Махнете колкото се може повече листа от резниците и ги набоцкайте гъсто едно до друго в пясъка. Полейте обилно и покрийте с найлон. Поддържайте винаги влажно. В края на есента трябва да са пуснали коренчета.
След като са се вкоренили, може да ги садите по местата им, както есента така и пролетта.
Успех!

ArturDent написа:
П.П. Martin P., доста хубав сайт сте направили. От моята уста звучи като голяма похвала. Обикновено няма български сайт, който да ми хареса. Все нещо му липсва.
Сайта е хубав, но нещо не мога да намеря размера на растенията. Примерно една Туя може да е както 20 см. така и 200см, но едва ли цената ще е една и съща. То е ясно, че за 8 лв ще е най-малката, но коректно би било да си има размера. Ако имаш предвид храсти.ком де...

Успех със живия плет! Убеден съм, че растенията са страхотни :-)
bunsyss - напреднал
Градинар написа:
Spassow_lbg написа:
Вземете една щайга, може да е пластмасова, може дървена или сандък със сходни размери. Сложете отдолу добре угнил оборски тор и допълнете нагоре с пясък.
Махнете колкото се може повече листа от резниците и ги набоцкайте гъсто едно до друго в пясъка. Полейте обилно и покрийте с найлон. Поддържайте винаги влажно. В края на есента трябва да са пуснали коренчета.
След като са се вкоренили, може да ги садите по местата им, както есента така и пролетта.
Успех!
Ще опитам :) Чудесни съвети !Благодаря ! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Помощ при отглеждане на лигустум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: