• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Филма със горно горене тук не се ли прожектира :)
LazarGanev - "Велик майстор"
lakosste написа:
точно така,но е нубаво да се почиства на десетина дни
Чистенето се състои в отваряне на долната вратичка и изхвърляне на легенчето с пепелта. Става по време на горене, не нужно да гасиш котела всяка сутрин за да го чистиш, после пак да палиш и да настройваш термостати...Може да се наложи от време на време да размърдаш ръчката за решетките долу за да падне пепелта, ама ако са хубави въглищата почти не се налага. Както каза Филма - тук няма филми с горно и долно горене - тук е създадена най-добрата организания на движение на 4-те потока- на въглищата, на пелелта, на пресния въздух и на изгорелите газове и те не си пречат, както се получава при другите евтини котли, тип ''пернишка печка'' :)
netcho - специалист
LazarGanev написа:
Значи Боша се пали така - в началото на ноември вземаш един наръч сухи дърва, съчки, нацепени дъски или каквото имаш. От фирмата са помислили и са сложили котела върху чамов палет и има още чамови дъски за укрепване. Този материал е достатъчен за около 10 паления. В годината е достатъчно едно палене - в началото на отоплителния сезон, от там нататък само допълваш бункера с въглища. Та - слагат се на дъното сухите съчки и бункера се пълни с въглища, отваря се долната вратичка, и насочваш пламъка на газовата горелка (пърлачката с която пърлите прасетата по Коледа). За 2-3 минути всичко е пламнало здраво. Предварително се отваря клапата за първоначално палене, която е под изхода за изгорелите газове, а след като се разгори котела тази клапа се затваря. Тя служи да съкрати пътя на изгорелите газове към комина за по-лесно палене. Та това е при паленето, по-лесно от това няма. Да не вземете да се мъчите да палите въглищата нагоре в бункера - те си горят долу, а изгорелите газове тръгват назад и нагоре, за да направят 3 хода около водната риза
А ,имам 1 въпрос - мен ме е страх като го напълня, да не се разгорят едновременно тия въглища в бункера както са. че ще има да ври да хвърля вода итн . Аз го зареждам сутринта и изчезвам ама жената трябва да я веся после !
LazarGanev - "Велик майстор"
Принципно няма как да се разгорят въглищата в бункера, защото там няма приток на кислород (горния капак винаги трябва да е затворен). Ама ако те е страх - пробвай малко по малко да увеличаваш количеството или пък пробвай когато си там - събота, неделя. Най-важното е горния капак да е затворен!
lakosste - специалист
netcho написа:
LazarGanev написа:
Значи Боша се пали така - в началото на ноември вземаш един наръч сухи дърва, съчки, нацепени дъски или каквото имаш. От фирмата са помислили и са сложили котела върху чамов палет и има още чамови дъски за укрепване. Този материал е достатъчен за около 10 паления. В годината е достатъчно едно палене - в началото на отоплителния сезон, от там нататък само допълваш бункера с въглища. Та - слагат се на дъното сухите съчки и бункера се пълни с въглища, отваря се долната вратичка, и насочваш пламъка на газовата горелка (пърлачката с която пърлите прасетата по Коледа). За 2-3 минути всичко е пламнало здраво. Предварително се отваря клапата за първоначално палене, която е под изхода за изгорелите газове, а след като се разгори котела тази клапа се затваря. Тя служи да съкрати пътя на изгорелите газове към комина за по-лесно палене. Та това е при паленето, по-лесно от това няма. Да не вземете да се мъчите да палите въглищата нагоре в бункера - те си горят долу, а изгорелите газове тръгват назад и нагоре, за да направят 3 хода около водната риза
А ,имам 1 въпрос - мен ме е страх като го напълня, да не се разгорят едновременно тия въглища в бункера както са. че ще има да ври да хвърля вода итн . Аз го зареждам сутринта и изчезвам ама жената трябва да я веся после !
няма да се эапалят
netcho - специалист
вчера го запалих по този начин и наистина останах доволен, цял ден че и цяла нощ жега настроих го на 70 гр -поддържа ги без проблем и /не се запалиха всички :razz: / цяла нощ не можах да спя от жега :hot: то и тъй не е работа
srusev - специалист
първо доволен после не е тъй работа, свиквай ще е жега. Я кажи колко кг. ти е зареждането?
filmatoplo - майстор
Жега я :) кой да тури -смесителен вентил преди помпата за радиаторите :wink: Русев и той отлага .
srusev - специалист
Аз съм го купил ама кой да го сложи, сигурно ще взема и този на 65гр. и тогава ще монтирам, ама от жега не се оплаквам аз :)
filmatoplo - майстор
Радвам се :) потепенно ще влезе в ритъм инсталацията.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Промяна в плана DAKON DOR 32 D (За котлетата на "Прити&" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: