Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
LazarGanev написа:
A бе да, ама не е непрекъсваемо! Някой може ли да ми каже изпробван модел, който да не прекъсва захранването - искам да захраня магнетвентил, но всички ЮПСи, към които се насочвам имат достатъчно дълго време за реакция, през което магнетвентила се затваря и се налага ръчно отваряне.
що се сложиш един кондензатор 220в белким задържи малко :)
fbr - майстор
LazarGanev написа:
A бе да, ама не е непрекъсваемо! Някой може ли да ми каже изпробван модел, който да не прекъсва захранването -
Юпиесите за компютри не прекъсват захранването. Но обикновено са за време в което да архивираш, да излезеш от програма. и да изключиш компютъра. Другия ти вариант е магнитвентила да се захранва от инвертора, инвертора включен на акумулатора, а акумулатора под заряд.
mityom - специалист
моята система е такава с такъв инвертор реле акумулатор и малко токозахранване, което обаче има извод за управление и управлява релето и включва инвертора и прехвърля захранването от мрежово към инвертор.Автомобилният акумулатор е под постоянен заряд13,6в и тока пада почти до нулапри зареден, което не знам дали е правилно за акумулатора
LazarGanev - "Велик майстор"
fbr написа:
Юпиесите за компютри не прекъсват захранването. Но обикновено са за време в което да архивираш, да излезеш от програма. и да изключиш компютъра. Другия ти вариант е магнитвентила да се захранва от инвертора, инвертора включен на акумулатора, а акумулатора под заряд.
Да за този вариант с инвертор не съм се сещал. За компютърен ЮПС ясно, на този вариант останахме последно, макар че още не е купен. Идеята беше ако намеря непрекъсваем ЮПС със синусоидално напрежение да захраня едновременно и газов котел и газдетекторна система с магнетвентил, в противен случай - евтин компютърен ЮПС само за газдетектора и вентила, а котела ще гасне
fbr - майстор
Не е сложно да се направи автоматика при наличие на напрежение от мрежата, котела да се захранва от мрежата, а само като отпадне, да минава на захранване от инвертора, където постоянно да са включени газдетектора и вентила.
Transporterr - специалист
Инвертор със синусуидална форма трудно ще намерите, да не е съществена част от цената на котела.Пробвах да намеря и останах очарован от цените :roll:

Незнам защо си мислите, че компютърните УПС са с нещо по добри от тези които се правят за парни инсталации в БГ .. :?
filmatoplo - майстор
Номера е да издържа поне 5-6 часа като спре тока :wink: това да стане иска външен акумулатор 65-75 А ч .Синусоидата не фатална , от Поморийските помпата леко бръмчи и какво от това -помпа нямам горяла заради това 15 години . :wink:
Transporterr - специалист
Издържа колкото е голям акумулатора.моя е 9 А и издържа към 4 часа някъде на средна мощност на помпата .Благоевградска фирма беше ама не ми е под ръка сега. С 75А амумолатор верятно ше надмине денонощие .Проблемът е че зареждането става с малък ток което значи че за да се възстанови после тоя75А ще му трябва много часове което предполага да не спира тока.Така че най добре е малък акумулатор с прикачане на голям.УПС си има изводи за това , компютърните не вярвам..
Помпата бръмчи както се разбра неотдавна заради това, че не е истинска синусуида ами е почти правоъгълна формата на напрежението.Което явно не и пречи да си работи обаче :)
Последна промяна от Transporterr на чет дек 02, 2010 9:52 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Transporterr написа:
Незнам защо си мислите, че компютърните УПС са с нещо по добри от тези които се правят за парни инсталации в БГ .. :?
Не си го мислим, дори напротив - тези, които за за помпи ужким се мъчат да докарват някаква синосуида, а компютърните - изобщо. Но пък компютърните са по-евтини и ужким непрекъсваеми
filmatoplo - майстор
Поморийското изчаква няколко секунди, а на Мултиплекс сработва мигновенно. :) обаче спре ли го гледаме като голям камък а поморийското в завода ми ги ремонтират безплатно :wink:

Тема "Инвертор вместо UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: