• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
skrijo - специалист
Ти това хоризонтално или вертикално го заваряваш ?Гледай ъгъла да е 40-50 градуса и лекичко мърдай електрода на ляво и на дясно .Успех .
maxuel82 - специалист
skrijo написа:
Ти това хоризонтално или вертикално го заваряваш ?Гледай ъгъла да е 40-50 градуса и лекичко мърдай електрода на ляво и на дясно .Успех .
Да хоризонтално правя заварката ! А коя "ваничка" да гледам през стъклото ? :? През стъклото май гледам само шлаката :?
iavord - специалист
Ваничка казват на мястото, където се е разтопил метала, защото се получава нещо като вана от метал, в която има разтопен метал. Нашия заварчик му вика "лава" :)
Най-добрия начин да се научиш е първо да гледаш с втора маска някой, дето знае какво прави, а аз на него му имам вяра, щото цял живот паспортчик е бил. После се пробвам и аз, а той гледа с втората маска и ми казва какво не правя като хората.
Държи много на електродите да са хубави - за него марката е Esab.
maxuel82 - специалист
iavord написа:
Държи много на електродите да са хубави - за него марката е Esab.
Е има ли значение електрода и може ли той да е причината да не ми стават хубави заварките :? Мойте електроди са купувани преди 5-6 години и стоят в мазето за марката немога да кажа щото почти не си личат надписите !Надписите са червени но не се разчита какво пише !!Малко са влажни щото като почна да заварявам се вдига пара и мирише на мухъл :arrow: Малко трудно се "разпалват" !За втора маска трябва да има и втори човек :wink: а проблема е че не се сещам за някой познат заварчик или поне някой който може да заварява! Така че трябва да се уча виртуално :lol: Благодаря за съветите !!! За начало ще купя нови електроди !
ieiei - специалист
електрода и може ли той да е причината
Ako горенето"прекъсва" :?
skrijo - специалист
ieiei написа:
електрода и може ли той да е причината
Ako горенето"прекъсва" :?

Ако горенето прекъсва ,по-вероятно е да е от електрожена :wink: .
4i4kotrevi4ko - специалист
Кое е по-добре за заваряване на стоманени тръби с дебелина 1-3мм - с тънки електроди или с телоподаващ апарат? Предвижда се тръбите да са от сплав 41xx, или с повече въглерод 0.45% (по препоръки). Другият съвет беше да се търсят тръби (пак безшевни) от стомана HSLA. Целта е направата на велосипедна рамка.

Благодаря предварително.
agj - майстор
4i4kotrevi4ko написа:
Кое е по-добре за заваряване на стоманени тръби с дебелина 1-3мм - с тънки електроди или с телоподаващ апарат? Предвижда се тръбите да са от сплав 41xx, или с повече въглерод 0.45% (по препоръки). Другият съвет беше да се търсят тръби (пак безшевни) от стомана HSLA. Целта е направата на велосипедна рамка.

Благодаря предварително.
С Аргон - т.е.TIG
sek.1 - специалист
4i4kotrevi4ko написа:

Благодаря предварително.
Най добрия варянт ВИГ заварка но може и с МИГ - МАГ (телоподаващо) със специална тел за високовъглеродни стомани Есаб предлагат такава.
4i4kotrevi4ko - специалист
Кое прави ВИГ да е по-добро от ТИГ?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19

Тема "заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: